[]

veraset intikal sorusu

a kişisi ölüyor ve malları kızı b'ye kalıyor. kız da ölüyor. b'nin malları da eşi/çocuğu olmadığı için akrabalarına kalıyor. bu akrabaların sayısı da 20. bu 20 kişinin hiçbiri veraset ve intikal beyannamesi verip kalan mirası üzerine almıyor.
kalan mirasçılardan biri annemdi. o da vefat edince bana kaldı. bu veraset işlemlerini yapmadan satış olmuyormuş. bugün hallettim. vergisini ödedim. sağlam vergi çıktı.
satış için diğer mirasçıların, veraset ve intikal vergisini ödeyerek malı üstlerine alması lazım mı? yoksa kabak benim başıma mı patladı?


 
siz kendi payınıza düşen vergiyi ödemişsiniz. kalan miras, taşınmaz mıdır nedir onları bilmeden yorum yapmak zor.


  • mevlana gel dedi gitmedim  (17.05.18 00:37:23) 
taşınmaz mal. 1 daire 2 dükkan.


  • sutlu nescafe  (17.05.18 00:44:39) 
taşınmazlar için kendi payınıza düşeni üzerinize almışsınız. o malları tek başınıza satamazsınız. hisseli taşınmazı satmak zor iş. diğer hissedarları da bulup sizin yaptığınıza ikna etmeli ve hep birlikte satmalısınız.

-diğer paydaşların mirastan haberi var mı? eğer diğer kişileri bulamıyor ya da ulaşamıyorsanız Ortaklığın Giderilmesi davası açabilirsiniz.
  • mevlana gel dedi gitmedim  (17.05.18 00:54:12) 
ortakların hepsi var ve satış kararında hemfikiriz. beni acele ettirdiler de başka pürüz çıkacak mı diye merak ettim bu vergi konusunda.
anladığım kadarıyla diğer varisler vergiyi ödeyip üstlerine almadan satış gerçekleşmeyecek. değil mi?

  • sutlu nescafe  (17.05.18 04:32:26) 
evet öyle. onların da aynı prosedürü uygulaması lazım. aksi takdirde davalar ile yıllar sürer. vergi ile ilgili pürüz çıkmaz bence (umarım).


  • mevlana gel dedi gitmedim  (17.05.18 09:34:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.