[]

cilt bakım olayları

ben bu meselelerden pek anlamam. darphin diye bir marka var onu almayı düşünürken gittim clinique'den bi set aldım. İnternette clinique için iyi yorumların yanı sıra boşuna para vermeyin, cildimi paraladı gibi yorumları okuduktan sonra pişman oldum sanki. ürünleri de açmadım henüz, olduğu gibi duruyor.

hata mı etmişim? napıp edip darphin mi alaydım?


 
cildimi paraladı çok uç bir söylem eğer zararsız içerikli ürünler kullanmak istiyorsanız ecocertli amonyaksız sulfatsız parabensiz sls'siz yani zararlı içeriği olmayan ürünler tercih etmeniz gerekiyor. clinique ile darphin benim için kozmetik markalar. dermocosmetiğe yönelin şu siteyi tavsiye ederim ayisigiorganik.com


  • eja  (16.05.18 11:55:01) 
Eja+1
Bahsettiğin markalarla ilgili deneyimim yok ama ben de doğal ve cruelty free markalar kullanıyorum (hatta biraz önce başka duyuruda bahsetmiştim). Yapım gereği birçok kimyasala ve ilaçlara alerjim var. Bu doğal ürünlere geçtikten sonra şikayetim kalmadı. Önceden kızarıklık, kaşıntı, kabartı, yara vs oluşurdu cildimde hep.

Rossman'larda bulunan Alterra markasının ürünlerini de beğeniyorum bu arada.
  • peggy  (16.05.18 12:29:33) 
Hem Darphin hem de Clinique'le tecrübelerim var.
Clinique benim cildime çok ağır geldi ve sivilcelerimin üzerinde hiçbir etkisi olmadığı gibi yayılmasına sebep oldu. Darphin'in de ne zararını ne yararını gördüm. Bu arada üreticileri aynı.
Sonunda dermatolog tavsiyesiyle burun kıvırdığım La Roche Posay'ı kullanmaya başladım ve çok memnunum ama internette ararsan bu markadan da memnun olmayan çok insan var.
Biraz cildinin durumuna, cilt tipine ve neye ihtiyacın olduğuna bakarak karar vermek gerekiyor; o kararı da iyi bir dermatologdan başkası veremiyor. Hele Clinique gibi mağaza içi "uzmanlar"ı asla dinlemeyin.
  • luin 41  (16.05.18 12:34:17 ~ 12:34:46) 
@muti, temel bazı ürünleri aldım. temizleme, tonik, krem gözaltı, serum vs vs...


  • cosmicgadin  (16.05.18 13:01:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.