[]

yurtdisinda yasayanlara para gonderme/alma sorusu

selamlar. yurtdisindayken, bulundugunuz ulkede bir banka hesabiniz ve turkiye'deki garanti ve is bankasi hesaplarinizin banka kartlari elinizde var diyelim (visa ve mastercard logolu). bu sartlarda turkiye'den 1.000 lira gibi bir para almanin ve turkiye'ye 1.000 lira gibi bir para gondermenin en uygun yolu nedir?

acelemiz yok, bitcoin gibi yontemlere de gerek yok cunku benim senaryomda 60 yasinda biri parayi gonderecek veya alacak, bitcoin karisik gelir. nasil olur?


 
Western unıon kullanabilirsin, 15 usd masraf çıkartır. Diğer türlü de banka hesap no ve swift koduyla para gönderebilirsin ama masraf yüksek çıkar, en az 220 tl gibi bir tutar ödersin masraf için


  • beni niye ucurdunuz ki  (16.05.18 01:05:57) 
bitcoin gibi bir yonteme gerek yok demissiniz ama yine de komisyon olarak daha dusuk olabilecek bir sey bilmiyorum. teamviewer gibi bir uygulama ile uzaktan baglanip hesaba yatirilan parayi siz internet bankaciligi kullanarak bitcoin alip kendi wallet'iniza gonderebilirsiniz diye dusunuyoorum.

bunun haricinde biliyorsunuzdur ama ptt'den yurtdisina para gonderilebiliyor veya western union ile gonderilebilir ama oranlari yuksek olacaktir.
  • elvan abeyiylegezse  (16.05.18 01:09:27 ~ 01:10:01) 
türkiye'ye para yollamanın en güzel yolu transferwise. yalnız türkiye'den para yollayamıyorsun.
masrafı vs çok cüzi. yani ben 1000tl 200 euro için 1.98 euro masraf alıyor misal.

  • logisticsmanager  (16.05.18 01:16:26 ~ 01:22:14) 
gideceği ülkeye bağlı bu. örneğin asya, afrika ülkelerine gönderen upt diye bir aracı var, pek çok yerde bayiisi var. az miktarlarda 5-10 usd gibi komisyon alıyor.


  • 507  (16.05.18 01:17:19) 
(bkz: transferwise)
suna da bir bak kanka. kurdan gecirmiyorlar asla.

  • baldur2  (16.05.18 01:33:36) 
Avrupadan yollarken 5€ masrafla online olarak western uniondan yollamistim, acil gerektigi icin sikinti olmadi.
Ama online olmayan islem ucretleri cok fazla. Baya fazla.

Swift de olabilir, cok asiri bi komisyon alinmadi hic bizde.
  • kuehles blondes  (16.05.18 10:42:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.