[]

Masa başı çalışanların sağlığına katkı sağlayıcı aparatlar neler? Tavsiye?

Merhabalar

Yazılımcıyım. Uzun saatler oturuyorum tahmine edersiniz ki. Son 6-8 aydır iyice bel boyun ağrıları çekmeye başladım ve sonunda bugün gidip mr çektirdim.

Ama bunun dışında, belime, boynuma, sırtıma, bileklerime iyi gelebilecek her türlü aparat vs. tavsiyelere açığım. Özellikle şu bel yastığını al falan tavsiyeleriniz varsa süper olur.

 
pilates bantlari.
hem oturdugun yerde hem ayakta pek cok kasini calistirir

  • rentts  (15.05.18 22:35:02) 
  • basond  (15.05.18 22:36:35) 
Bel yastığı kesinlikle. Belin sırtla birleştiği noktaya denk gelecek şekilde kullanılır. Birçok insan kalça ve bele yaslayarak kullanıyor fakat omurga için doğrusu bu değil. Ben Metro marketten almıştım. Basınç ile çöken kısım siz kalktıktan sonra yerine geliyorsa o yastıklar iyidir. Malzemenin adını unuttum ama hemen hemen hepsi aynı.

Oturur vaziyette yapılan birtakım omurga rahatlatıcı ve esnetici egzersizler var. Dik oturur halde kolları yukarı kaldırıp yüksek bir rafa uzanır gibi yapın. Bu gerginliği koruyarak yavaş bir şekilde sağa ve sola eğilin, kaslarınız açılır.

Mümkünse yarım saatte bir, değilse mutlaka saat başı kalkıp yürüyün. Fırsatınız yoksa ofiste birkaç tur atın.

Mesai içerisinde uzun molanız varsa ve ofis müsaitse bir adet ince mat alıp bu molanın 15 dakikasını yatar vaziyette bel ve sırt egzersizleri yaparak geçirin. Hareketleri doktorunuz vermiştir. Vermediyse doğru duruş ile nasıl yapıldığının gösterildiği görsellere ulaşabilirsiniz internetten.

Bir bel fıtığı hastası ve ofis çalışanı olarak verebileceğim tavsiyeler bunlar. Bir de yürüyüş için vakit ayırın kendinize.
  • desdenova34  (15.05.18 23:18:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.