[]

Türkiye'de bahşiş oranı

Abd'de falan bazı oranlar var yuzde 12-8 gibi sanırım. Ama bizde (verilirse!) bozuklar veriliyor değil mi?

sizce belirli bir yüzde olsa hesabın kaçta kaçı bahşiş olarak verilmeli?


 
ben servisten memnun kalmadıysam bahşiş vermiyorum. memnun kaldıysam da memnuniyet oranıma göre üst sınır %10 olmak üzere bahşiş veriyorum.


  • babilbaligi  (15.05.18 22:08:52) 
Ben de memnun kalmadiysam, ters bir durum yasandiysa bahsis vermiyorum.

Oyle bir sey olmadiysa standart %10 veriyorum. Eger memnun kaldiysam ust siniri yok, duruma gore degisiyor.
  • crown  (15.05.18 22:13:29) 
100 liraya kadar max 5 lira, 100 liradan sonra %10 olur ama 5-10 kişilik alman hesapsa birkaç kişi bozukluk verir ancak.


  • gezegen olan pluton  (15.05.18 22:18:52) 
Bazı restaurantlarda "servis bedeli" önceden belirli ve yüzde 10-20 civarında zaten.
"verilirse"deki ünlem ve 'bozukluklar veriliyor' biraz fazla genelleme olmuş.
Mekana, servise, hesaba ve kişiye göre değişir her yerdeki gibi.
Starbucks'ta da bahşiş verilecek değil herhalde :)
  • hana bi  (15.05.18 22:20:30) 
bizde bahsis yok orani da yok kafana gore.

ABD de garsonlar falan neredeyse bedavaya calisiyorlar butun gelirleri bahsisler, farkli kultur iste. yani orda bahsis vermezsen adamdan calmis gibi oluyorsun. burada oyle degil, kafana eserse sosyal baski hissedersen servisten memnun kalirsan vs. verirsin.
  • robokot  (15.05.18 22:23:41) 
garsonum. genelde 1-2 tl veriyor müşteriler, ki keşke kimse boş geçneyip en az o kadar verse. karşılamanın, servisin, ikramın ve uğurlamanın dibine ulaştığımız müşteriler dahi boş geçiyor çoğunlukla.

eve serviste ya da bir mekanda oturduğumda, servise ve ilgiye göre boş geçmemeye çalışıyorum.

bizde genelde bozukluklar veriliyor evet. geçen bir müşteri grubu 20 kuruş koydu sümenin içine. alıp kenara koydum ve "buna gerek yok" dedim sadece. gerçekten, bahşiş vermek zorunda değilsiniz, hizmetten memnun kaldıysanız dahi... böyle, küfür eder gibi kuruşluklar atılacağına, boş geçin daha iyi.

çok öyle aman aman hizmet almadım hiç. bu yüzden üst sınırım max 10 tl'dir.
  • runagain  (16.05.18 06:49:57 ~ 06:52:27) 
güler yüzlü, bekletmeden, hızlı servis ve ek isteklerde göz temasını kurarak iletişimi kuran birini bulursam paraya boğuyorum.
ama ülkemizde servis sektöründeki hizmet kalitesi yerlerde sürünüyor. geçen hafta isim yapmış yerlerden birinde masada 3 kişi olmamıza rağmen 10 dakika servis açılmasını bekledik sadece. sonunda servis açıldığında bir arkadaşımızın yemeğinin siparişinin verilmediği ortaya çıktı. adamcağız bizi bekletmemek için tamam olsun diyip aç kaldı. ben yemeğimi kendisiyle paylaştım. o gün bahşiş vermedim.

  • ozdek  (16.05.18 11:23:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.