[]

Üzülüp canım bişeye sıkıldığında iştah kapanmasını nasıl önlerim

İnsanlara imrenerek bakıyorum her durum ve ortamda yemek yiyebiliyorlar. Oysa ben en mutlu olduğum zaman bile boğazıma yemek kaçarsa ya kusarsam diye rahat yemek yiyemiyorum. Hele canımı sıkan durumlarda resmen hayattan soğuyorum sanırım bunun nedeni özgüvenimin eksik olması. Lisede çok ezildim yeteneksiz olduğum icin. Hala atlatamıyorum. Bana yan etkisi olmayan bi iksir söyleyin icince bunların hiçbiri kalmasin.




 
Özgüveni eksik bir çocuk olarak yetiştim. Şu an her ortamda rahatım. Bunu aşmamda herhangi bir özel durum oldu mu? Olmadı. Tamamen insanlarla muhabbet ederek, sosyalleşerek aştım bunu.

İştah kapanması da şöyle. Ben de mutsuz olduğum zamanlarda ağzıma bir şey sürmem. Bir arkadaşım zorla yemek yedirirdi. İçim almazdı, kusacak gibi olurdum. Ama yine de yemiş olurdum. Sen de az bile olsa bir şeyler yemeye çalış.
  • kablelvuku  (15.05.18 21:32:59) 
kick boks. kaliteli bir yer bulup kick boksa en az 7-8 ay gidersen, göreceksin ki ne iştahın kapanıyor ne kuscaksın diye korkuyorsun. aksine iştahın açılır, aksine her şeyden daha fazla zevk almaya başlarsın.

bunun kavga dövüş ile de ilgisi yok. sadece kendini fazlasıyla güçlü hissedersin. ayrıca kursa gitmen vesilesiyle sosyalleşeceksin de; yani kablelvuku'nun dediğini de yerine getirmiş olursun.

ve spor yapmış olman vesilesiyle vücut postürün de düzelecek, yağların yerine kaslar gelecek zımba gibi olacaksın. ve özellikle kick boks gibi ağır antrenmanlı terlemeli bir spor dopamin serotonin ne varsa salgılatacak sana. patlıyacaksın.

edit: yalnız tekrar önemini belirtmek isterim gittiğin yer çok kaliteli olmalı. uzak olsa bile arayıp en iyisini bulmalısın.

bi de sigara/aşırı internet/porno/aşırı yemek gibi bağımlılıklar varsa bunlara bir an önce bay bay...
  • ssiradanbirigibi  (15.05.18 21:44:44 ~ 21:47:38) 
@gibi şuan imkanım yok geçen sene ben de düşündüm ama üşendim


  • her gece aç  (15.05.18 21:47:38) 
Bunun tam tersi durum da var, üzüldüğünde yemeğe saran versiyonu, bence böyle olmadığın için sevinip durumu dengeleyebilirsin, kısaca yemek yemek iyi bir şey değil vücut için çoğunlukla, yani kötü bir durum değil bu. Öz güvenle alakası yok ayrıca, öz güven için düzenli spor yap.


  • gezegen olan pluton  (15.05.18 21:50:52 ~ 21:52:13) 
Ben size iksir soruyorum siz duzenli spor diyorsunuz. Lütfen soruma cevap verin


  • her gece aç  (15.05.18 22:44:43) 
hemen soruni favlayayim, stres ve üzüntü aninda asla yemek yemem :(


  • damla sakızlı dondurma  (15.05.18 22:47:30) 
arkadaşım bize uzun yıllardır süregelen, kökü taa lise zamanındaki ezilmeye dayalı özgüven eksikliğinden dolayı olan problemlerden muzdarip olduğunu söylüyorsun, biz de sana özgüven sağlayacak bi şey öneriyoruz niye kızıyosun


  • ssiradanbirigibi  (15.05.18 23:47:48) 
Ezik olduğum icin mi kızıyorum yani. İksir demisim king boks yapın diyorsunuz. Koca karı karisimi falan yok mu cesaret verici ne bileyim


  • her gece aç  (16.05.18 00:01:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.