[]

bitkiden anlayanlar

bu ortancayı geçen hafta aldım, saksısını değiştirdim. ilk 3 gün destekledi ama son iki gündür iyice boynunu büktü. sebebi ne olabilir? balkonda duruyor, doğrudan güneş ışığı almıyor, akşam güneşi alıyor biraz. susuz mu kaldı acaba diye sabah evden çıkmadan biraz su vermiştim ama akşam geldiğimde daha beter olduğunu gördüm. şimdi yine su koydum tabağına. solacak diye korkuyorum ne yapmam lazım?




 
Susuz kalmış gibi görünüyor. Ortanca bol su seviyor. Ozellikle toprak degistirdikten sonra saksinin altindan cikana kadar suladiniz mi? Genelde su sevenleri bu ayarda sulamak gerekiyor. Şu an ölüyor demek icin erken, birkaç gün daha izleyelim mi?


  • beetlejuice  (15.05.18 21:32:03) 
Saksı değiştirme dediğimiz olay şöyle yapılır. Eski saksıdan bir numara büyük bir saksı alınır. Tabanına bitkinin kök boynunun aynı hizada kalmasını sağlayacak kadar toprak konur. Bitki eski saksısından kök formu bozulmayacak ve eski toprağıyla kök bütünlüğü zedelenmeyecek şekilde çıkarılarak yeni saksısına oturtulur. kenar boşluklarına toprak ilave edilir ve can suyu verilir.

Özellikle çiçeklenmiş bitkide bu işlem çok incelikle yapılır.

Yukarıdaki bilgiler ışığında senin bitkiyi biraz döverek bu işlemi yaptığını düşünüyorum.

Zaten seralarda, mükemmel bir şekilde hazırlanmış ortama ve bol hormonla beslenmeye alıştırılmış bitki, ayrı eve çıkınca bir 'Noluyoruz Lan!' dönemi geçirir. Bu doğaldır.

İnternetten bilgilerini bulup bu bitki için uygun ışık ve su ortamını sağlayıp beklemekten başka yapacağın birşey yok.
  • oguz altun  (15.05.18 22:02:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.