[]

kira sorusu

Önümüzdeki ay başı kira ödeyeceğim ve 1 yılı doldurmuş olacağım. Ev sahibi muhtemelen arayacak ve kira artışı yapmak isteyecek. Gelgelelim, önümüzdeki birkaç ayın maddi olarak çok sıkıntılı geçeceğini düşünüyorum. Nasıl bir şey öne sürmeli de artıştan kaçınmalı? Şimdiye kadar hiç aksatmadım.

Bir de, artış olması durumunda üfe mi tüfe mi hangisine göre hesaplanıyordu? Ekonomi b.ktan, her ikisi de fırlamış, çok koyar gibime geliyor buna göre artış yapılırsa. Bu değerlerin üstünde bir artış yasal olmuyor, değil mi?


 
TÜİK istatistiklerine göre %15 civarı artış yapması yasal.
Bence %10 civarına bağlamaya çalış.

Hiç arttırmamaya razı olmayacaktır, en azından orta yolu bulursunuz böylece.
  • cakabo  (15.05.18 15:16:49) 
Buradaki konu kiranın artması değil genel olarak ödeyememe gibi gözüküyor.
Eğer sadece artacak miktar size sıkıntı yaşatıyorsa şimdiden söylemeniz belki de en iyisi.

  • burfak  (15.05.18 15:46:21) 
Peki bölgede emsaller nasıl? Kiralık çok ev var mı? Ev sahibi seni kaçırmamak için iltimas geçer mi?

Yani kiran zam ile 1500 oluyordur, sen 1350 ye oturmaya devam etmek istiyorsundur ama evden çıksan aynı evi adam 1700'e kiraya verebilecektir mesela. Böyle bir durum var mı?

Bunları kendine sor ki ona göre gardını al.
  • John Bloor  (15.05.18 16:08:12) 
Aslında bölgede fiyatlar neredeyse aynı şimdiki kiram ile. Hatta çok az daha koyarak daha geniş bir eve çıkmam mümkün aynı semtte. Ama aidatı daha fazla olur tabii bu sefer. Bir de taşınma masrafı yapmak da ne kadar mantıklı, tartışılır.

Cevaplar için teşekkürler. Bakıp göreceğiz öyleyse.
  • skooma  (15.05.18 16:54:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.