[]

kedide davranış bozukluğu

yaklaşık 4,5 aylık dişi kedimiz var. 1 aylıkken geldi, aldığımız kadın barınaktan almış, sonra biz sahiplendik. muhtemelen annesini falan hiç emmedi, bize geldiğinde biberondan emmeyi falan bilmiyodu, zorla süt tozu içirdik falan. neyse şimdi büyüdü sağlıklı fakat çok korkak kendisi. biz oturuyoruz mesela o da yerde yatıyo, ayağa kalkıyoruz hemen böyle korkup kaçıyo falan, devamlı koltukların altına ya da yatağın kanarlarına saklanıyor.

devamlı bize saldırma peşinde, sevmeye çalıştığımızda elimizi ısırmalar tırmalamalar falan çok fazla. küçük olduğu için oyun oynuyo diye düşünüyoruz bu yaptıklarını ama korkaklık hali çok.

ayrıca çok fazla yalanıyo, her boş kaldığında yalıyor kendisini, bir de pire olmamasına rağmen kafasının kenarlarını kaşıyo hep.

eve dışardan gelen misafirlere kıhlıyor kesinlikle gitmiyor ve sevdirmiyor ama bize karşı hiç öyle bişey yapmadı. geceleri falan gelir yatağımızda uyur, uyurken kucağımıza gelmek istiyor ya da yakınımızda olmak istiyor. bizi seviyor gibi ama bi taraftanda devamlı tetikte bize karşı. onla alakası olmayan bi hareketimizde salonda koşar adım yatak odasına koşturup, yatağın kenarına saklanıyor.

biraz araştırdım internette davranış bozukluğu olabileceğine dair şeyler okudum. bizim hüsnü kuruntumuz da olabilir belki, büyüyünce de geçebilir ama yine de bi fikir veren olursa sevinirim.

 
bizimkilerden biri de böyle. sokakta biraz hırpalanmış, kalçası kırılmış ve sonrasinda eve alındı. esimin kedisi, ilk evlendigimizde yanima bile yaklasmiyordu ve dedigin gibi ondan bağımsız hareketlerimde kaçıp saklanıyordu -beni veteriner sanıyormuş eşim öyle diyordu- ama şimdi yanımdan ayrılmıyor :) zaman içinde baya düzeldi. sizinki hem yavru, size baglandikca o hareketleri de azalacaktır.


  • oldboy  (15.05.18 12:38:50) 
benim ev kedim var hiç sokağa çıkmadı, ama inanılmax korkak. korkacağı da bir şey yaşamadı. çöp kamyonu geçiyor evde saklanacsk köşe arıyor, zil çalıyor aman allahım nası saklanıyor.

yani yapııs bu, 8 yıldır bu şekilde
  • oscar  (15.05.18 13:17:08) 
Muhtemelen aynı şekilde büyüyecek. Size alışacak ama eve dışarıdan gelenlere hep kıh'layacak. Bence evet davranış bozukluğu. Ablamın sokaktan aldığı kedisi de öyle.


  • SiyamkedisiZorro  (15.05.18 13:38:10) 
my cat from hell izleyip kedinizin davranışlarına benzer kedileri bulup ona yapılan çözümleri deneyin.

benim kedimde aniden davranış bozukluğu çıktı. 4-5 kez saldırdı bize, çözüm bulamadık. şu an küçük diye zarar veremiyordur ama büyüyünce sorun çözülmezse çok kötü sonuçlar doğurabilir.

dikkat edin, eğer çözemezseniz psikolojiden anlayan veterinerlere gidin.
  • dedimmidemedimmi  (15.05.18 13:55:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.