[]

birisi plakamı satın almak istiyor, teklif nasıl olmalı?

geçen gün trafikte birisi yanaşıp plakamı almak istediğini söyledi. memleketinin plaka kodu olduğu için almak istiyormuş. örneğin 0101 (evet, plaka kodu yineleniyor) gibi düşünün. harf olarak da soy isminin ilk harfi var. satmayı düşünürsem arabayı da satın alabileceğini söyledi.

bu işlerin raconu nedir? bir teklif ile mi gidilmeli yoksa karşıdan bir teklif mi istenmeli? ben düşük bir meblağ için uğraşmak istemeyeceğimi ciddi bir teklifi varsa iletmesini isteyeceğim. siz olsanız ne yapardınız?

bu arada direkt arabayı satmak daha mantıklı olabilir mi? örneğin elinizdeki arabaya aynı markanın bir üst segmentine ait bir araç parası teklif edilse satmak mantıklı olmaz mı? açıkçası 3-5 bin tl için arabayı satıp yeni araba bulmakla uğraşamam. bu aracı bulmak için 2 ayımı verdim.

 
Araba+ 5 bin tl versin alsın


  • lion de la Turquie  (15.05.18 12:07:28) 
direk aracı sat. al sat noterde bir sürü uğraşılacak gerçi sen fazla uğraşmassın ama alacak olan uğraşır. aracın fiyatınının üzerine 10 bin kolay ver.


  • mikahakkinen  (15.05.18 12:12:03) 
Direk aracı satmak mantıklı. Bir de plaka harfleriniz CEM,CAN, ADA vb. özel bir plaka değilse, fahiş fiyatlar etmez. Plaka için biçtiğiniz değeri abartmayın. Çok kolay vazgeçer.

Meşhur bir LPG firması, 34 LPG *** plakalı aracım için teklif etmişti. Araç değerinin 4 katı fiyat çekmiştim. Güle güle demişlerdi. :)
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (15.05.18 12:18:13) 
Plaka satmak diye birşey resmi işlem olarak yok zaten. Aracınızı plaka değişikliği olmaksızın o kişiye satarsınız, o da isterse daha sonra, plakayı boşa düşürerek satış yapar ve plakayı yeni alacağı bir arabaya ya da mevcut aracını tekrar satış yaparak takar. Biraz uğraştırıcı işlemler, gereksiz bürokrasi var bolca.
Araç fiyatı + 10, 15 isteyin. Madem arabayı satmaya gönlünüz yok, en azından biraz daha iyi bir araba alabilirsiniz plakanın da parasıyla.

  • battal gemalmaz  (15.05.18 12:20:50) 
fahiş fiyat isteme+1

ama araba fiyatları da çok saçma olduğu için ordan kazandığın atıyorum 5000 tl kuş olup uçabilir bu araç değişimi sırasında.

bu arada plakanın sonu 6161 ile mi bitiyor :)
  • ssiradanbirigibi  (15.05.18 12:39:38) 
@ssiradanbirigibi, değil ama yaklaştın :)


  • novotni  (15.05.18 12:48:54) 
Olsa olsa 5353-2929-6969'dur sonu :)

Bu kadar memleketçilik yapıp da, bu kadar memleketinin dışında yaşayan güzel insanlar topluluğu :D
  • deveyi diken adamin ta kendisi  (15.05.18 12:53:19) 
bana gore arabayi satmak degil de, yeni araba almak zor is gercekten. Adamin arabasi duzgunse takasa gidip model yukseltebilirsin belki -aradaki farki plakayla esitleyerek vs- ya da sadece plaka icin bir rakam soyle isterse alsin.

cevap: 6363
  • oldboy  (15.05.18 13:19:55) 
2828


  • since1907  (15.05.18 13:30:40) 
ayrıca ben olsam satmam.plaka takıntısı olan insanlar tuhaf geliyor bana.ağaoğlu'na arabasını satmayan kadın gibi dik dur eğilme ekşi duyuru seninle.


  • since1907  (15.05.18 13:36:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.