[]

8-9 yaşındaki çocuğun oruç tutması

Bir öğrencim var 8-9 yasında. Suriyeli. Kapalı bir kız. Bir kaç kez hava sıcak bari kalın giyinme deneme rağmen bu havada bilekalın kalın giyiliyor.şimdi konuştuk oruç da tutacakmış. Konuşsam da yine tutar biliyorum. Sağlığı için zararlı değil mibu yaştaki bir çocuk için. Ek olarak dinen kaç yaşından sonra oruç tutmak gerekiyor?




 
Bildiğim kadarıyla Adet görmeye başladıysa oruç tutması lazım dinen.


  • sutlu nescafe  (15.05.18 08:54:45) 
Sen başında bir büyük olarak üzerine düşeni yap. Gerisi çocuğun ailesinin vicdanı.

Kızlarda sutlu nescafe'nin dediği gibi ibadetin farz olması ilk adet ile başlıyor. Erkeklerde ise ilk kez meni (sperm) gelmesi ile.
Bunun haricinde genel olarak çocuklarda "oruç tuttum tutuyorum" gibi özenti durumlar oluşabiliyor. Ailesinin önüne geçmesi gerekir bu durumun.
  • ismira007  (15.05.18 09:26:15) 
m.dinimizislam.com
Buluğ çağını geçmiş olması lazım

  • benaslindayohum  (15.05.18 09:49:11) 
dini bilmem de, o yaşlarda üç beş gün oruç tuttuğum olurdu. zor muydu, zordu. ama hiçbir şey de olmuyor.


  • mehmed resad  (15.05.18 11:07:52) 
8-9 yaşında normalde adet görmez çocuk. Dinen farz olmuyor o durumdaki çocuk için ama burada ailenin muhakkak yönlendirmesi vardır. Çocukla konuşsanız da iki arada kalacak. O yaşlarda ben de birkaç gün tutardım diye hatırlıyorum.


  • SiyamkedisiZorro  (15.05.18 11:32:50) 
çok abartılmadığı sürece açlığın bir insan üzerinde zararı olmadığını düşünüyorum.

hatta açlığın, uzun günler sadece su içerek aç kalan kişilerin üzerindeki faydasını kanıtlayan çinli bir bilim adamı nobel almıştı diye biliyorum geçen senelerde. insan vücudu belli bir süre aç kalırsa, üzerindeki sağlıksız hücreleri sindirmeye başlıyormuş.

bu durumda 1 günlük açlığın çocuk üzerinde bir zarara yol açmayacağını düşünüyorum. ha ama 4-5 yıl daha üzerine görev değil diye biliyorum dini kaynaklara göre.

buldum. www.garmaonhealth.com
  • ssiradanbirigibi  (15.05.18 12:56:33 ~ 12:59:59) 
Bende tutacam diyip gizli gizli yerdim. Baktı ki ölecek bu kız da yer dert etme.


  • fatih baker  (15.05.18 19:14:10) 
şu açıdan da düşün:
bu çocuğun model aldığı akrabaları var (ya da olmuştur, suriyeli dediğin için belki bazı yakınları yaşamıyodur/ayrı düşmüş olabilirler diye düşündüm) şu anda da onlardan gördüğü bir şeyi/şeyleri yapıyor.

  • dafaisss  (15.05.18 20:58:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.