[]

Ortodonti tedavisi hk. Özellikle Ortodontistler yardımcı olabilir.

Merhabalar,

Ortodonti tedavisi görüyorum tedavinin 7. Ayındayım ve sorunsuz devam eden bjr süreç geçiriyorum. Her aşamasında rahat ve mutluyum.

Bir süredir kafamda bir soru var. Benim gerek daha önceki araştırmalarım gerek tedaviye benimle birlikte başlayan insanlar olsun, onlardan ayrıldığım bir nokta var. Hekimim benden diş filmi istemedi. Hani kafanızın etrafında makine döner ve sizin tüm dişlerinizin çene kemiğindeki vaziyeti ortaya çıkar. Herkesten istenip benden istenmemesini çok garipsedim ve gerek hekimden gerek tedaviden çok memnunum. Neden böyle oldu anlam veremiyorum. Kendisine sormakta biraz garip geliyor size sormak istedim.

 
duyuruda sanıyorum ortodontist yok. diş hekimi olarak yazayım kısaca.

normal şartlarda ortodontik tedavi 13-15 yaşlarında yapılır bizim ülkemizde. o yaşlarda dişlerin tamamının gelişimi bitmediğinden röntgen değerlendirmesi çok daha hayatidir.

ileri yaşlarda tüm dişler ağızdaysa, bir ihtimal sorun çıkmaz nasılsa diye röntgen istememiş olabilir hekimin, bence bir risktir. ben bu riski almam, röntgen çektirmek diş için o kadar da tehlikeli değil o yüzden olmasında fayda vardır.

çok büyük olasılıkla bir problem yaşamazsın ama bunu olasılığa bırakmanın gereği bence yok.
  • bir ileti paylastim  (14.05.18 20:11:48) 
bir ileti paylaştım +1
sizden tomografi ya da rvg dediğimiz ufak filmlerle röntgen almış olabilir belki.
onun dışında panoramik film makinesi bayağı pahalı bir şey, eğer tek kişilik muayenehane tarzı bir yerse parasını çıkaramıyor. ondan almamış olabilir.
  • neverlose  (14.05.18 21:04:02) 
diş hekimi olarak bir ileti paylaştım'a katılıyorum. çene röntgeni ışın dozları çok çok düşük. 1000 tane çene filmi, 1 batın röntgene eşit. o yüzden kar zarar acısından yapılması mantıklı.

ortodontist eşi olarak yazıyorum, "her hastadan" çene filmi alıyor, buna ek olarak yandan çekilen bir film daha alıyor.

ortodonti alanında uzman olmadan çalışan çok fazla insan var. bunlar işin alaylı kesimidir. tedavide altın standart olan bazı şeyleri bilmiyor olabilir. veya tüm bu dediklerimin dışında gereksiz görmüştür.
  • denlar  (14.05.18 23:41:23) 
Herkese çok teşekkürler.

@neverlose tedaviye başlarken defalarca fotoğrafımı çektiler dişlerimin. Büyük bir fotoğraf makinesiydi. Dediğiniz uygulama bu olabilir mi?
  • aksach  (15.05.18 01:03:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.