[]

Katılım Bankaları ile ev almanın banka faizi ile ev almaktan farkı var mı?

varsa neden yoksa neden lütfen.




 
hiç bir farkı yok şuan birebir gidip tüm katılım bankalarıyla görüşmüş kişi yorumudur


  • dadas9  (14.05.18 12:27:46) 
"ortada kuyu var yandan geç"
adı faiz olmasın sendromu.
şu farkı var: evi banka alıyor sana biraz daha pahalıya satıyor -mantık bu. böyle olunca aradaki farkın adı faiz olmamış oluyor.
zira adı faiz olunca caiz olmuyor! ama al-sat olunca adı ticaret ve caiz oluyor.
dini olmayan pratikten bakarsak zaten aynı sistem, bir farkı yok.
  • niye ama  (14.05.18 13:29:53) 
evet.
zaman için ödediğin fazladan paraya biri "faiz" derken öbürü "katılım payı" diyor.

  • babilbaligi  (14.05.18 13:35:01) 
Bir fark yok, sadece hülle yapılıyor. Hatta normal faizli krediden daha pahalıya çıkıyor bildiğim.

Faiz haram, ama bu ekonomik düzende ev almak için kullanmak zorundayız. Faizi alan değil de veren olduğumuz için içimiz bir nebze ferah, ama bu haram olduğu ve günah işlediğimiz gerçeğini değiştirmiyor.

Hergün bir çok günah işliyoruz, faiz de bunlardan biri. Allah affetsin.
  • John Bloor  (14.05.18 13:36:53) 
Evi bankanın alıp daha pahalıya satın almak, başka bir bankadan alınan krediyi faiziyle geri vermekten çok daha iyidir.


  • 1adam  (14.05.18 14:46:04) 
Finansal acidan sizin icin cok buyuk farki olmayacaktir. Gerci standart konut kredilerinde faiz oranlari duserse kredinizi yeniden yapilandirma imkani olabiliyor. Faizsiz bankacilikta boyle bir imkan sunuluyor mu bilmiyorum.


  • salihdt  (14.05.18 16:02:07) 
@1adam dediğiniz sistem gibi olsa evet dediğiniz doğru fakat bunu yapan katılım bankası kalmadı 2002 den sonra çıkan yasayla sistemleri şuan bankaların birebir aynı bir ilahiyatçı olarak yazıyorum bunu


  • dadas9  (15.05.18 17:42:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.