[]

DSLR kullananlar, lensi nasıl koruyorsunuz?

Kameramı kendi çantasında taşımıyorum, sırt çantama atıyorum. Üzerinde UV filtre var sadece. Çizilecek diye korkuyorum. Gerçi çizilse filtrenin yenisini alırım ama lensin kendisine zarar gelmesini istemiyorum.

Herkes lens cap denilen kapaklardan mı kullanıyor?


 
üzerinde uv filtre var ama sen lens kapağı takmıyormusun filtreye?

filtreler lens kapakları ile uyumlu?
  • Photographer  (14.05.18 01:54:39) 
Takmıyorum çünkü makineyi aldığımda sadece UV filtresi geldi, lens kapağı gelmedi.
İlk kez aktif olarak kullanacağım kamerayı dışarıda, kesin sipariş edeyim mi lens kapağı?

18-55mm Canon lens kullanıyorum, sanırım 58mm lens kapakları uyumlu oluyormuş.
  • hadi ya la  (14.05.18 02:18:13) 
Lens kapağı kullanıyoruz başka da bir seçenek yok gibi.


  • bos gezenin bos ustasi  (14.05.18 02:27:49) 
lens kapağı çok önemli bişey.

abi filtre diyorsun ortalama bir filtre 400 tl civarı, hani kaliteli markalarda.

lensin çizilme ihtimalinin konusunu bile açmak istemiyorum.

lensin üzerinde yazar kaç mm olduğu yazmazsa internetten bak.
  • Photographer  (14.05.18 02:55:46 ~ 02:56:23) 
Bence lenslerle ilgili diger bir onemli sorun da sarsinti. Canim Tamron 17-50 lensim ile Canon 70-300 farkli zamanlarda sarsinti nedeniyle perte ciktilar. Elementlerden bir tanesi milimetrik bir sekilde oynamis; ozellikle dusuk f degerlerinde fotografin bir tarafi odakta, kalan kismi deli gibi blurlu. Saglam canta ve dikkatli kullanim sart


  • salihdt  (14.05.18 10:38:30 ~ 10:38:47) 
Kapak var. Ama ben kapagi takmayi unutuyorum cogu zaman. En kotu filtreyi degistiririm. Onunde bos filtre var sonucta, o da ucuz bir sey.
Aliexpress'ten al bir lens kapagi, 2-3USD bir sey.

  • stavro  (14.05.18 11:14:04 ~ 11:14:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.