[]

Pastacı kreması

ölçüleri net ve tam da pastanelerde satılan pastalarda kullanılan kremanın tarifini arıyorum. krem şanti gibi olan değil, koyu kıvamlı olan.

özellikle pastanede çalışan ve kremasını hazır değil de kendi yapan arkadaşlardan rica ediyorum. zira nette zilyon tane krema tarifi var, pek işe yarar olanını göremedim.


 
o kremanın aynısından istiyorsanız marketlerde satılan ev tipi malzemeleri değil, gıda toptancılarında (veya bazı gross marketlerde) satılan pastacılık malzemelerinden kullanmanız lazım.

uncumemduh.com
  • kibritsuyu  (14.05.18 08:41:46) 
bavyera kremasını deneyin.


  • dedimmidemedimmi  (14.05.18 10:26:47) 
pastacılar katkı maddeleri kullanıyor. bu nedenle birebir aynısını yapmanız o maddeleri sağlamadığınız sürece imkansız.

birkaç alternatif var. birincisi sadece yağ ve pudra şekeriyle yapılan: www.thescranline.com

bu tam olarak buttercream oluyor. sevilen tarafı: çok kolay şekil alır ve pasta kolay kolay bozulmaz. soğutulduğunda taş gibi olduğundan pasta dışarı çıkarıldığında bile uzun süre aynı formunu korur. sevilmeyen tarafı hafif pürüzlü bir tadı oluyor pudra şekerinin tam erimemesi sonucunda.

bir diğeri swiss meringue dedikleri şeker, yumurta akı ve yağ ile yapılan. sevilen tarafı yine güzel şekil alması ve tadının klasik buttercream'e göre çok daha iyi olması. www.thescranline.com
sevilmeyen tarafı ise tutturmanın biraz zor olması.

italian meringue swiss gibi ancak yumurta akı farklı bir şekilde pişiriliyor.
www.youtube.com bunda termometreye ihtiyaç var. zorluk olarak swissten daha zor.

bu arada tariflerin hepsini denedim. tat-zorluk dengesi açısından en uygunu swiss meringue buttercream.
  • pokerface  (14.05.18 13:22:46) 
  • suicides underground  (14.05.18 14:17:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.