[]

Turkiyedeki cemaatler

Cemaatler konusunda merak ettiğim birşey var. Mesela süleymancılar denilen cemaat kadınları belli bir tarz bağlıyormuş eşarplarını. Kayınvalidemin süleymancı arkadaşları var, bir gün bir grup kadın görmüştük kesin sohbete gidiyorlar süleymancı bunlar demişti. Nerden anladığını sorduğumda çok renkli eşarp takarlar eşarbın önünü alnına indirirler demişti. Gerçi bu şekilde bağlayan bir sürü kadın var. Modernize olmamış tüm müslüman orta yaş kadınları böyle bağlıyor. Menzilcilerin dükkanlarında semerkand amblemi olduğunu farkettim sonra dikkat edince.

Sonuç olarak sizin bildiğiniz var mı böyle işaretler?


 
Ismail ağa çarşaflı full, ama tüm çarşaflılar ismail ağadan diyemeyiz. Bi de senin dediklerini biliyorum başka da bir şey bilmiyorum.


  • damla sakızlı dondurma  (14.05.18 01:30:26) 
süleymancı görsem tanırım evet
"çok renkli eşarp takarlar eşarbın önünü alnına indirirler" değil aslında tam olarak
1- tesettüre riayet şeklen yüksektir- yani tam boy pardesü, büyük eşarp ve bağlanması da sıkmabaş olarak değil pardesünün üstünedir.
2-ama renk ve kalite olarak herkes imkanını sonuna kadar kullanır. süleymancılar genel olarak kız çocuklarını okutmaz. esnaf çoktur. erkekler çalışır kadınlara bakar mantığı vardır. kadınlar kaliteli giyinmeye çalışır. orta direk semt bile olsa mesela sülaymancı kadınlar sohbete giderken belli olur. kendi modaları var.
3- örtüyü önce çene altından iğneler, sonra o eski çene altı bağlama stili gibi tekrar bağlar. sülaymancı bir kadın görsem foto çekip atsam ne demek istediğimi anlayacaksınız :)

"Menzilcilerin dükkanlarında semerkand amblemi olduğunu farkettim sonra dikkat edince"
menzilci olup başı açık olan, bildiğin sarışın, kot pantolonlu, tişörtlü, bilmesen laikçi diyeceğin bi dolu hatun var. üstelik, bildiğim menzilci dükkanlarda çalışan işçi kızların da coğu siyah çarşafa yakın giyiniyor ve gayet kankalar- yani mezilde öyle tek bir giyim tarzı yok. (bunlar son dönem iyice moda oldu, kumaşı bildiğin çarşaf gibi değil, çok ince, akıcı kumaşlardan, aslında teknik olarak pardesü ama boydan düğmeli değil mesela, üstüne de kocaman düz renk eşarp bağlıyorlar). Onlarca kız çalışıyor bu tipte dükkanlarda.

geçen sene sohbet ettik biriyle, gavsları, sofiler ilahiyatları boş bırakmasın, ilahiyatlarda dinsizler okuyor demiş. Menzil eskiden okumaya çok önem vermezdi, bunu FETÖ olayından sonra meydanın boş kalmasına bağlıyorum.

"Dua ederken ellerini farkli açardi bir tanidik"
Şafi olmasın o?

Full çarşaflı olanlar daha çok nakşilerin altındaki kollar. Ama ben çarşaflı FETÖ ablası da gördüm diyanet hocası da. Öyle tek bir kimlik yok.
  • niye ama  (14.05.18 02:47:33) 
işaret olarak yok. mesela süleymancılar sakal bırakmaz ince bıyık veya bıyıksız takılırlar. her cemaatin kendine tarz işaretleri veya ipuçları vardır.


  • mikahakkinen  (14.05.18 09:39:56) 
süleymancı kadınlar eşarplarını tavşan stili denen tarzda bağlıyorlar, iki ucu getirip düğümlüyorlar yani onların süleymancı olduğunu ben de anlıyorum.

erkekleri ayırt edemiyorsun, lord eddark bilmemne hippi görünüşlü aktroll çıktı mesela. kimlikleri hiç belli değil. bence erkeklerde de şalvar gibi bir şry olmalı, kadınlar belli oluyorsa erkekler neden belli olmuyor? müslüman erkeğin de belli olacağı bir şey olsun di mi. dindeki kadın ve erkek farklılıklarından biri.
  • pinkpeony  (14.05.18 12:14:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.