[]

Ösym fotoğraf güncelleme - fotoğrafım "güncel" ama 34 kilo verdim

Merhabalar,
Durum başlıkta yazdığım gibi. 2 yıl önce güncellemiştim fotoğrafımı ancak ciddi anlamda kilo verdim, tanıyan biri için gayet benzer yine de yüzüm ama sınav anında sorun çıkartılmasından korkuyorum. 45 ay boyunca güvenlik nedeniyle fotoğraf değiştirmenin mümkün olmadığı ancak dilekçeyle değiştirebileceğim yazıyor sitede. Biraz araştırdım ama tam anlamadım, başvuruyu yapıp ardından gerekli belgelerle dilekçeyi ösym merkezine mi gönderiyorum postayla? Bilen birileri yardim ederse çok sevinirim.



 
Osym basvuru merkezinden guncelleyebilirsiniz. Bu arada nasil vermeyi basardiniz bu kadar kiloyu merak ettim dogrusu.


  • redskull  (13.05.18 09:25:25) 
Mutlaka değiştirin, ben dün ieltse girdim, pasaport fotoğrafımla arada 25 kilo var ve ciddi sıkıntı çıkardılar, 34 kiloyu düşünemiyorum bile.
Başvuru merkezlerinden değiştirebilirsiniz diye biliyorum ben de.

  • bir nick var benden iceri  (13.05.18 09:39:07) 
Teşekkürler arkadaşlar ama fotoğrafımın süresi dolmadığı için, yani fotoğraf güncel olduğu için başvuru merkezlerinden değiştiremiyormuşum. Ben Pazar günü olduğu için Ösym'ye ulaşamam diye düşünüp duyuru açmıştım ama az önce aradım konuştum, başvuru sürecini tamamladıktan sonra başvuru tarihleri içerisinde gerekli belgelerle birlikte dilekçe yazıp Ankara'ya göndermem lazımmış. Belki aynı sorunu yaşayan olur, bulunsun bu duyuru burada.

@redskull hocam yalnızca sağlıklı beslenmeyi temele oturttum, çikolatamı da yedim, yeri geldi hamburgerimi de :) yazın her gün yüzdüm bir de.

@bir nick var benden içeri
Çok geçmiş olsun, sınav anında psikolojik olarak da yıpratır insanı, neyse ki girebilmişsiniz yine de.
  • loverdose  (13.05.18 10:22:08) 
Ben saçlarımı kestirmiş (ya da uzatmıştım), fotoğrafıma pek benzemiyordum. Sorun olmaması için ösym.ye dilekçe yazıp mazeretimi anlatıp fotoğrafımın değiştirilmesini talep etmiştim.

Gelen yanıtı hatırlamıyorum ancak talebimle _hic bir_ alakası olmayan, dilekçemi okuduklarından bile şüphe etmemi sağlayan olumsuz bir cevap geldi.

Pasaport ve kimlik kartımla beraber girdim sınava ve yanıma ara geçiş formlarımın kanıtı olan bir fotoğraf koydum. Sorun olmadı.

Aklınızda bulunsun.
  • dahinnotha  (13.05.18 15:11:24) 
Teşekkürler, nedense hiç şaşırmadım alakasız cevaba. Eski kimliğimde kilolu halim yeni kimliğimde son halim var ikisini de alırım o halde yanıma öyle bi durumda.


  • loverdose  (13.05.18 18:24:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.