[]

Yoga yapanlar

Yoga yapan neredeyse tüm kadınların (youtube ve instagrsamdan bahsediyorum) vücutları çok düzgün ve tonelanmış bir şekilde. Bu kadınlar başka sporlar da yapıp kaslanıp sonrasında o vücutla piyasa yapmak için mi yoga yapıyorlar yoksa yoga yaparak ben de düzgün bir vücuda sahip olabilir miyim?




 
Olabilirsin.


  • devilred  (13.05.18 03:17:25) 
benim spor salonundan gördüğüm kadarıyla kadınlar genelde pilates yapıyolla. bence yoga yapanların biçoğunun pilates geçmişi vardır. ya da ben tamamen sallıyorumdur şuanda.


  • ssiradanbirigibi  (13.05.18 03:29:36) 
@acemi zayıflamak istemiyorum ki. Zaten ideal kilomdayım. Derdim sıkılaşmak ve biraz tone'lanmak dediğim gibi. Ağırlık falan çalışmam lazım evet bu istediğim şey için ama salon sporları bana göre değil+beslenme ve protein alma kısmını organize etmek bayağı zor olur benim için.


  • dedi ayca  (13.05.18 03:56:58) 
Agirlik calismadan tonlanmak diye bir sey yok. Beslenme de zaten vucut gelistirme yarismalarina katilmayacaksan ekstra bir durum yok. Dengeli beslen, daha az seker daha cok protein o kadar


  • hot potato  (13.05.18 09:52:17) 
@hot potato ama yogada da kendi vücut ağırlığınla yapıyorsun antremanını aslında


  • dedi ayca  (13.05.18 18:42:46) 
yoga da dışarıdan göründüğü kadar kolay değil, bazı versiyonlarında attığın terin hesabı yok, ayrıca hareketleri yaparken kendi ağırlığını taşıman için olabildiğince hafif olmalısın, yani iyi yoga yapabilmek için hafif olmak büyük avantaj, bu da yogada ilerlemek için elzem.

Son olarak, tonelanmış ne demek hiç duymadım, fit vücut demek kaslı olmak demek değil, zaten kaslanmak sanıldığı kadar kolay bir şey değil; belirli bir yağ yüzdesi altına inince kaslar görünür oluyor, bu da kaslı bir algı yapıyor, bunu karıştırıyorsunuz sanırım, yoga yapan kadınlar fitness salonlarından sonra buraya gelmiyor, hafifledikçe yağ oranları düşüyor ve ideal vücut tipleri ortaya çıkıyor.
  • gezegen olan pluton  (13.05.18 20:06:17 ~ 20:11:05) 
@gezegen olan pluton ya kaslı olmak başka tone dediğim hafiften belli olması, kas gibi GRHHH GÜÇ gibi bir görüntü değil ama yine de sağlıklı bir görünüme sahip olmak. Zaten 47 kiloyum ben şu an kendimi kaldırabilirim ama hiç elastik değilim, atletik yeteneğim -5. Bunları geliştirmek istiyorum. Dün yaptım 40 dk. 20 dk başlangıç 20 dk uyku yogası diye adriene isimli bir kadının hesabından yaptım. Ben hiç hareket eden biri değilim normalde, hiçbir yerim ağrımıyor şu an :( hiç etkilememiş demek


  • dedi ayca  (13.05.18 20:21:21) 
Mesela şu kadın www.instagram.com gen açısından da şanslı melez olduğu için ama sadece yogayla mı sahip olmuş acaba bu güzel kıça bacağa :(


  • dedi ayca  (13.05.18 20:23:30) 
spor geçmişleri vardır, kilolu biri yoga yaparak zayıflayamaz. ben de bacaklar yere paralel 0 açabilme hedefi koydum kendime. arpa boyu yol gidemedim. amuda kalkmak şurda dursun. bileklerim çok zayıf bi kere. ön kolum ağrıyor hemen. çünkü beslenme de önemli. ama yine de bence yoga tanıdığım en faydalı arkadaş. ordan öğrendiğim tekniklerle ev işi yaparken bedenimi koruyabiliyorum. belini sakatlamdan bedenini dinlendirerek ve dinleyerek ağır işlerini yapabilme yeteneği kazandırıyor yoga.


  • for day to break  (13.05.18 22:29:22 ~ 22:31:06) 
agirlik calismaya tu kaka diye bakilmasini anlamiyorum. zaten kesinlikle serena williams olmayacaksin bu bir, ikincisi olmazsa olmaz bir sey zira en citir manken diye baktigimiz gigi hadid falan bile haftada 4-5 gun agirlik calisiyordur net.


  • hot potato  (16.05.18 09:30:43 ~ 17.05.18 16:50:09) 
@hot potato yok yahu tü kaka diye bakmıyorum. da bende o göt yok :D kalori sayıyorum azccccık aklıma gelirse makro bakıyorum ama ağırlık girince işin içine düzen tamamen değişmeli. bisiklet sürmek dışında yapmayı sevdiğim hiçbir spor yok (voleybol bile oynayamam) atletikliğim -999. bir de yüzümde egzama var ağırlık altına girince, terleyince vs. coşuyor :/ keşke yapabilsem ama o kadar disiplinli birisi değilim.


  • dedi ayca  (16.05.18 10:45:28 ~ 10:45:54) 
Vücudu çok ince ve orantılı olmayan yoga eğitmenleri tanıyorum (ve böyle tonla insan var), onlar böyle göt meme gösterenler gibi popi olamadıkları için görmüyoruz (bunu yargılama amaçlı söylemiyorum, örnek verdim).

Şu an bir arkadaşım yoga eğitmenliği eğitimi alıyor, vücudu esnek ve güçlü ama kalın mesela. Yogadan başka spor yapmıyor.
Yine salondan tanıdığım bir yoga eğitmeni var, deli gibi ağırlık çalışıyor. Tercih meselesi.

Asıl soruya gelirsek, yoga yaparak bir nebze düzgün vücuda sahip olunabilir, özelikle o advanced asanalar ve pozlar ciddi kas gücü, esneklik ve denge gerektiriyor. Malum bunlar da emek sarf etmeden olmuyor. Hedefin kilo vermek değil sadece sıkılaşmak ise bunu yogayla bir nebze gerçekleştirirsin, kendi vücut ağırlığın ile çalışıyorsun sonuçta.

Sadece yoga yaparak ilerlemek dediğim gibi bir yere kadar. Daha sıkı bir vücut için ek bir şeyler yapmak şart bana sorarsan.
  • peggy  (16.05.18 11:42:40 ~ 11:45:49) 
Genetik alt yapı lean ve skinny değilse; sadece yogayla sıkı ve zayıf bir vücut transformasyonuna geçiş olmaz. Bodyweight bir ere kadar gelişim sağlar ama sonra ilerleme durur. Ağırlık çalışması da eklemek lazım ama zaten vücut iyidir yoga bir nebze sıkılaştırır ama yazıldığı üzere body transformation isteniyorsa ağırlık ve beslenme düzeni şart. Kaldı ki o da kendi vücut tipine göre en iyi haline getirecek. Bu arada bizim yoga hocasının fiziği bayağı sıkı ama bildiğin deadlift vs bayağı ağırlık çalışıyor. Başka bir yoga hocası vardı tanıdığım o balık etliydi. Eğer kilo fazlası varsa beslenme daha ön plana çıkıyor yoga vücudu güçlendiriyor ama dediğim gibi mucizevi bir değişim vermez. Öncelik beslenme.


  • neferkitty  (16.05.18 12:18:36 ~ 12:20:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.