[]

kurumsal şirkette bir şey rica etmek

dün bir ekibin yöneticisine "xxx konusunda yardımınızı rica ederim" diye mail attım. cc'de olanlardan başka biri bana özelden şey yazdı:

"'Rica ederim'li kalıp senin astın olan kişilere yazılır. :) fyi"

ben de "bilgim yoktu sağol :)" diye döndüm. gerçekten onun dediği gibi midir merak ettim? nasıl bir şey isteyeceğiz eğer onun dediği gibiyse?

şirket: hanımlı beyli konuşulmayan bir fransız firması

 
Evet doğru söylüyor. Üstünden arz edersin. Yardımınızı rica ederim yerine cümleyi farklı şekilde bağlayıp destek olabilir misiniz? Gibi sorabilirsin arz etme kalıbı itici gelirse. Ha çok da takılmaya gerek yok bence arz rica


  • mahmut29  (12.05.18 20:04:28) 
Sizin ustunuz mu bu kisi? Ustunuz ise,

... yardimlariniz icin bilginize sunarim.

Ustunuz degilse siz de bir ekip yoneticisi iseniz rica olur.
  • ykyt  (12.05.18 20:05:28) 
biz de arz ederim yerine “Mümkünse yardımcı olabilir misiniz?” tarzı kalıplar kullanılıyor.

ama bilgi doğru üstten rica edilmez, kurumsal kültüre uygun değil.
  • cedex  (12.05.18 20:37:45) 
gün gelecek, en azından özelde, bu tarz işlere takılan insanlar kalmayacak...
inanıyorum.

  • logisticsmanager  (13.05.18 01:41:47) 
Yuksek tensiplerine saygilarimla arzederim yaz efsane olursun.


  • redskull  (13.05.18 09:29:59) 
"yardim" rica ediyorsunuz. laf olsun diye konusmus o arkadas. millete cikolata alip butun gun story de paylasiyor mu?


  • e haliyle  (13.05.18 10:46:17) 
üstler astlarından rica ederler. bu talimat vermektir.


  • babilbaligi  (13.05.18 17:03:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.