[]

İngilizce kelime ezberleme sistemi?

Proficency için sınava yönelik ders kitaplarından, gramer kitaplarından ve okuduğum hikaye kitaplarından bilmediğim kelimeler için kelime defteri tutmak, düzenli olarak ezberlemek istiyorum kelimeleri lys edebiyat gibi fakat "kelime tutmak işe yaramaz, o kelimeleri cümlede kullanmak zorundasın" kuralı beni yıldırıyor, fazla zaman alıyor. Sınav intermediate seviyesinde olacağı için aşağı yukarı 5000 küsür kelime kapsamında olacaktır sanırım. Gerekirse 5000'inini bile ezberleyecek motivasyon var ama 10'unu cümle içinde yazacak bir iradeden yoksunum. Sadece test sınavı olacağı için cümle kurmaya üşeniyorum gerçi 20 puan da writing olacak.

Sadece kelime anlamlarını ve fiil zarf isim durumlarını bilsem hiç işe yaramaz mı sahiden?


 
Günlük hayatta kullanmadan kelimelerin anlamlarını öğrenmek bana şahsen bir şey katmıyor, unutulmaya mahkum oluyor o kelime.

Bence sen o listeyi yine tut, o listeye bakarak bir konuşma grubunda cümleler kur, karşındaki de benzer bir seviye ve çalışma içinde ise birbirinizin kelimelerini de öğrenme şansı olur. Ama language cafe gibi bir şeyler yapmak lazım. Şahsi düşüncem bu, hatam varsa affola.
  • bos gezenin bos ustasi  (12.05.18 19:18:48) 
once ezberlersin
sonra kullanirsin

  • pythian  (14.05.18 12:42:50) 
İngiliz de ne konuşurken ne de yazarken 5.000 farklı sözcük kullanıyor. Okuduğunu anlayabilmek, tümceden anlamını çıkarabilmek çok önemli. Ana dilimiz için de öyle değil midir, kim 5.000 farklı sözcük kullanıyor? Bu nedenle yazma (İng. writing) için öğrendiğin her sözcüğü tümce içinde kullanmalısın anlayışı mükemmeldir. Yazma için önce kompozisyonun (İng. essay) dizgesini bilin ve bu dizgeye göre yazmaya çalışın. Sınava değin kompozisyonlar yazın.

Eş anlamlı ön adlar (İng. adjective), eylemler (İng. verb) ezberleyin. Okuduğunuz metinlerde bilmediğiniz tek tek sözcük ezberlemeyin. Eş anlamlarıyla ezberleyin ve not defterinize her birine bir örnek yazın.

Örnek:

İnanılmaz
Breathtaking: nefes kesen, inanılmaz breathtaking views
Spectacular: hârikulâde, göz alıcı, muhteşem, şahane, nefes kesici, hayret verici a spectacular success, a spectacular view, spectacular scenery
Magnificent: muhteşem, mükemmel, çok güzel, olağanüstü a magnificent view
...

Kolay gelsin.
  • kullanilamayan ruhumuzlar  (16.05.18 12:14:27) 
Dil öğrenmek zaman alan bir iş zaten. Olay düzenli tekrar etmek ve beyninize kazımak. Yazmak istemiyorsanız okuduğunuz hikaye kitaplarını tekrar tekrar okuyun(10-15 defa). O da beyninize kazır kelimeleri.


  • noluyo yaa  (16.05.18 12:21:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.