[]

Makarna için domates sos hazırlama

Şimdiye kadar barilla hazır soslu makarna yaptım ama birazdan markete gidip taze domates sos yapmak istiyorum makarna için.

Domates sos için neler alabilirim başka? Sebze baharat

Ve sosu makarna haşlafıkran sonra üstüne dökmek yeterli mi yoksa makarna ile beraber mi pişirmek lazım?

Eskiden bir video hatırlıyorum kadın tavadaki domatesin üzerine makarnayı paketten açtığı gibi pişmemiş döküp vog tavada pişirmişti.

 
Yağı koy
Soğanları kavur
Domatesleri ekle
Domatesle beraber sarmısak koy (soğanla koyma yanar)
Bişdikden sonra taze aromatikleri (fesleğen, kekik, maydonoz), tuzunu, karabiberini ekle

Afiyet olsun

(evde varsa şarap da ilave edebilirsin. Yoksa gerek yok)
  • synesthesia  (12.05.18 15:40:07) 
ben tavaya tereyağı koyuyorum, sonra kabuklarını soyup küp küp doğradığım domatesleri atıyorum. ardından tuz, karabiber, biraz pulbiber ve kekik ekliyorum.


  • tabirimekruh  (12.05.18 15:47:58) 
Domates değil de öğrenciyken yaptığımız son derece sağlıksız son derece lezzetli tarif bırakayım.

1-) Makarna 9-10 dk haşlanır, suyu süzülür. Süzekte bir süre bekletilir.
2-) 1-2 yemek kaşığı margarin tencereye alınıp üzerine yemeklik doğranmış soğan eklenir.
3-) Kısık ateşte karemelize bir kıvama gelene kadar YAKMADAN 10-15 dk üzeri kapalı bırakılır.
4-) Ocağın altı açılır 1-2 yemek kaşığı salça eklenir. 2-3 dk kavrulur. Sos kıvamına gelecek kadar akışkanlıkta su eklenir.
5-) Bu sırada bol karabiber, bol kimyon, acı seviliyorsa pul biber eklenir. En son tencereye beklemekte olan makarnalar eklenir. Bu şekilde de 2-3 dakika sosla makarna karıştırılır. Afiyet olsun.

İstenirse salça domates püresi karışık da eklenbilir.
  • Golden Ratio  (12.05.18 16:25:16 ~ 16:39:52) 
Sosun 20 30 dk çok kısık ateşte pişmesi lazım o yoğun hale o şekilde geliyor. Makarnayı da aynı anda haşlayıp haşlanınca suyundan sosa katmak da yine sosu çok lezzetli yapar.


  • whysoweird  (12.05.18 16:35:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.