[]

huawei p20 lite alacağım. tavsiye eder misiniz?

samsung j7 prime ile j7 pro arasındaydım ama birileri huawei'yi tavsiye etti. mate 10 lite de iyiymiş ama p20 lite daha güzel geldi. özellikleri de samsung'lardan daha iyi.

servis-parça konusunda sıkıntı yaşarsın diyenler var. ne dersiniz?


 
ilk sordugunda önerdiğim telefondu. Bizim daha servislik işimiz olmadı ama huawei türkiye servisinin çok iyi çalıştığını duydum. Kamerası da çok güzel. Elektronik şans işi ama pişman olmazsın gibi geliyor.


  • ırene adler  (12.05.18 12:59:02) 
Duyurularını takip ediyorum, cevap da veriyorum ama 2000 küsür liraya orta sınıf telefon almak da tercih meselesi. Mate 10 lite de aynı. 1500 lira olsa tamam derim. Huawei iyidir, servisi de iyidir vip servisi var hatta çok başarılı. Fakat telefon paket ve kamera olarak s7 edgein gerisinde. Suya dayankli değil kamerası hem diyafram hem odak açıklığı hem sensör boyutu olarak hem de piksellerin boyutu olarak cok daha kötü ve pili az. Asus zenfone5 1999a giriyor turkiyeye onu düşün istersen.


  • karacigerim vur kadehlere  (12.05.18 15:12:27) 
@karacigerim, turkcell'den alacağım telefonu mecburen. peşin ya da kredi kartıyla alma imkanım olsa öyle yapacağım ama yakın zamanda zor o. aylık ödemelerim var, olmasa tek seferde peşin alabileceğim telefonlar da var.

el mahkum... yaklaşık 4 yıldır kullandığım samsung galaxy grand neo artık gitti gidecek. çok kötü bir telefon. acil bir telefon almam lazım ve f/p olarak nispeten iyi bir telefon olsun istiyorum. bir yıla kadar yenileyebilir, daha iyi bir telefon alabilirim ama ondan önce acil ihtiyacım var.

samsung düşünüyordum j7 prime ya da pro ama huawei'yi çok öneren oldu. mate10 lite ya da p20 lite. idarelik telefonlar, çok da mükemmel değil ve faturaya ek tarifeyle alınınca daha da pahalıya geliyor. ama bu şartlarda iki yıl taksitle almak bana cazip geliyor, aradaki 500 tl gibi bir farkı vermeye razıyım.

bu şartlarda seçeneklerim samsung j7 prime veya pro; huawei mate10 lite ya da p20 lite.

turkcell'den alabileceğim telefonlar sadece seçenekler arasında. onun dışındakilere ulaşma şansım yok.

teşekkürler yorum ve tavsiyeler için.
  • runagain  (12.05.18 15:24:36) 
Ben eksilerini yazayim da artilarini baskasi yazar.

-kirin 659 orta seviye islemci. Orta seviyenin krali su an Snapdragon 660 verimlilik olarak.

-IPS LCD ekran. Amoled ekranlar dururken dezavantajli.

-3000 mah batarya rakiplerinden biraz dusuk.

-2000 kusur lira fiyat cok orta segment cihaza.

-Kamerada ois yok, lazer otofokus yok. Lensler leica degil.

-bezell + notch rezalet tasarim

Bunu alacagima kesinlikle ayni paraya flagship olan Nokia 8'i Nokia Turkiye garantili alirdim.

Kirpilmis telefona karsiyim acikcasi.
  • bos gezenin bos ustasi  (12.05.18 15:28:03) 
@bos gezenin bos ustası, haklısın. o fiyat aralığında tercih edilecek başka telefonlar var veya bir iki tık üstüne. ama biraz acil telefona ihtiyacım var ve turkcell'den başka seçeneğim yok şu an.

acaba o kadar para vermeyip p9 lite (2017) mi alsam? en fazla bir yıl beni götürsün yeter. o da toplamda 1 537 tl'ye geliyor.

en fazla bir yıla iphone 9-10-11 de alırım samsung da. ama şimdilik beni şarjıyla, hızı ve görüntü kalitesiyle idare edecek bir telefon lazım. çok büyük bir beklentim yok. zaten telefon kullanmaya çok zamanım da yok. şarjı en kötü bir gün idare etsin, kamerası orta halli olsun; ram'ı nispeten iyi olsun, hafızası 16-32 de olur, takılmadan çalışsın yeter.
  • runagain  (12.05.18 15:39:08) 
madem oyle iphone 6 al satarken cok zarar etme bari. trink paraya ayni paraya xz premium xz1 gibi agir toplar mevcutken yuzune bakmam bu telefonun.


  • bos gezenin bos ustasi  (12.05.18 15:42:56) 
iphone 6, turkcell'den alınca 2 686 tl'ye geliyor ama. çok çok fazla değil mi?


  • runagain  (12.05.18 15:43:35 ~ 15:44:44) 
p20 lite
www.turkcell.com.tr
ip6
www.turkcell.com.tr

hangisi daha fazla simdi ben anlamadim
  • bos gezenin bos ustasi  (12.05.18 15:47:56) 
ya tabii ki p20 lite daha pahalı, iphone6'dan. ama iphone 6 artık eskimedi mi? yoksa bu haliyle bile p20 lite'yi tokatlar mı?

bir yıla huawei evet değer kaybedecek hem de aşırı. iphone6'yı bir yıl sorunsuz kullanabileceksem ve bir yıl sonra çok çok da değer kaybetmeden satıp/değiştirip üst bir modele geçebileceksem hemen alayım.
  • runagain  (12.05.18 15:51:25) 
ciziksiz vuruksuz sifir gorunumlu sekilde kutusuyla satarsan iphone 6 daha cok para edecektir 1 yil sonunda, performans olarak cok ciddi sikinti da yasayacagini dusunmuyorum standart kullanici olarak. P20 lite'i sen yeni surum bir cihaz diye sanirim P20'den oturu abartiyorsun fakat P20 pro ile alakasi yok aletin. Lensler farkli, batarya farkli, ekran farkli, kasa izolasyonu dahi farkli.


  • bos gezenin bos ustasi  (12.05.18 16:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.