[]

Kas gelistirmeyle ilgili

1-Bir bolge kasini (gogus kasi olsun ) haftada bir gun 5 farkli hareket calismakla, haftada bes gun her gune bir hareket( haftada yine toplam 5 hareket ) seklinde yayarak calismanin teorik olarak farki nedir?
2-Alkolun tuketiminin ertesi gun sporda calisirken performans dusuklugu yaratmasi haricinde, kas buyumesine engel olduguna dair ya da kas kuculttugune dair herhangi bir bilimsel calisma var midir? Klasik bir mit var halk arasinda: “Hem alkol icip hem de vucut calisirsan kas yapamazsin” diye. Bunun herhangi bir dogruluk payi var mi? Tama alkol zararli, bos kalori, vucudu yaglandiriyor vs. ama kasi buyutmeyle ile ilgisi var mi merak ediyorum.



 
1: Haftada 1 gün çalışırsan protein sentezi bu bölge için 2 gün sürer sonra düşer, yani gelişim 2 gün sürer; 3 gün çalıştırırsan protein sentezi 6 gün devam eder, yani 6 gün gelişim sağlarsın. 5 gün çalışmak bu matematikle gereksiz olur.

2: Kaslar %70 su olduğu için, alkol de dehidrasyona neden olduğu için gelişimi yavaşlatır. Su yoksa kas da yok.
  • angelus  (12.05.18 11:23:20) 
1. Eğer tamamen izole bir kas grubu olarak cevap verilecekse , toplam haftalık set sayısına ulaşılırsa "teoride" bir sorun yok yine gelişim sağlanır.Fakat vücut geliştirmede bilimsel yayınların yanında kişisel faktörler çok büyük rol oynar. Spor geçmişi , genetik vs... Şunun için söylüyorum şuana kadar ölçülen en uzun kas protein sentezi 72 saattir fakat burada adı geçen kas-protein sentezi sadece bir protein üzerinden ilerlemez , kas-protein sentezi de çeşitlidir ve uyarılması ya da aktive olması bir faktöre bağlı değildir.

2. Alkol dehidrasyona neden olup kas gelişimine etki ediyor ise o zaman bolca su içerek bu sorunu çözebiliriz öyle mi ? Alkolün kas gelişimine zararı olduğu kısım yine kas-protein sentezini 23%e kadar düşürdüğü yine testosteron seviyesini de 26% düşürdüğü -kabaca kg başına 2mg alkol kan dolaşımında olduğu zaman- ile ilgili makaleler mevcut. Bu değişimler kas gelişimine büyük etki yapacak düzeyde değiller. Yüksek doz ve sürekli içmekten bahsetmiyorum.

Bu negatif etkilerden korunmanın kabaca yolu da ağırlık çalışmak yerine 1-2 gün ara vermek
  • akil adamlarin en akili  (12.05.18 14:34:21 ~ 14:42:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.