[]

Kredi notu dusuk kisiden daha yuksek faiz almanin mantigi nedir?

DUsundum ve bir mantik bulamadim. Odeyebilme ihtimali daha az olan adamdan daha fazla para istiyorsun. Kacirdigim bir sey var ama nedir bulamadim. Duzenli odeme yapamaya tesvik icin mi bu uygulama diye dusundum ama o da sacma geldi.




 
Ödeme ihtimali düşük olduğu için parayı veren daha büyük riske giriyor


  • kisa  (12.05.18 10:35:41) 
bankacılıkta hep öyle.
zengin adama (parası çok olan) daha yüksek faiz verirler.
kolay kolay masraf falan da almazlar.
kapitalizm :)
  • herhaltibiliyoring  (12.05.18 10:47:01 ~ 10:47:13) 
Bankanın kredi geri ödemesinden aldığı parayı 3 kategoride incelersek anapara, faiz ve risk primi (risk premium) oluyor. Risk primi, kredi notu düşük kişi ve kurumlarda haliyle artıyor.

S&P Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünde olan da bu. Biz tanımıyoruz not düşürmesini deniyor ama yurt dışından kredi almak istediğimizde daha masraflı, daha pahalıya para bulabiliyoruz.
  • archmage mahmut  (12.05.18 10:58:42 ~ 11:03:17) 
O aslında tam tersi, kredi notu yuksekten az faiz almak.

Çünkü rekabet var, istediği yerden alır krediyi kredi notu yüsek kişi- bu rekabet kredi oranı olarak yansıyor.
  • binder dandet  (12.05.18 12:56:24) 
Basit mantık, risk arttıkça fiyat da artıyor.


  • harvey  (12.05.18 13:08:50) 
Borcunu ödeyemeyenin tüm hesaplarını bloke ediyorlar. Adam nasıl ödeyecek o zaman? Nasıl tezgahı döndürecek?


  • [GODDARD]  (12.05.18 13:11:50) 
@goddard borcunu ödeyemeyenin daha fazla borç alamaması, sistemi koruyor.

Tonlarca haklı nedeni olabilir ama 2-3 projede, ticaretle ve yatırımla para kazanırken iyi, krediyi batırıp borç ödeyemeyince meee.
  • archmage mahmut  (12.05.18 16:30:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.