[]

Başlangıç seviyesinde koşu programı nasıl olmalı?

Arkadaşlar ben 4-5 senedir neredeyse hiç koşmadım, daha doğrusu en ufak bir sportif aktivitede bulunmadım. Bu yüzden şu anda aşırı derecede kilo sahibiyim (87 kiloyum) ve yokuş çıkarken bile çok çabuk yorulduğumu farkediyorum. Şu anda üniversite yurdunda kalıyorum ve burada bir spor salonu var. Öyle çok fazla alet yok ama en azından koşu bandı vb bazı aletler var. Öncelikli hedeflerim fazla kilolarımdan kurtulmak ve göbeğimi erittikten sonra güzel bir vücut yapısına sahip olmak. Kaldığım yurtta spor salonu varken de gidip ekstra salonlara para yatırmak istemiyorum. Ama burada da hoca yok.

Şimdi arkadaşlar ben kendimce başlangıç seviyede bir koşu programı oluşturmak istiyorum. Bu koşuları da dışarıda yapmak yerine yurttaki spor salonunda koşu bandı üzerinde yapmayı düşünüyorum. Sizce başlangıç seviyede bir program nasıl olmalı? İnternette biraz araştırdım, ama onlar da genel olarak açık havada yapılan koşulardan bahsetmişler ve 45 dakikalık yürüyüş ile başlıyorlar. Sizce koşu bandı üzerinde bu programları uygulamak mantıklı mı? 45 dakika yürümek ardından "5 dakika yürü 1 dakika koş" gibi yavaş yavaş tempoyu arttırarak gitmek falan?

Edit: Bu arada yanlış anlatmışım kendimi şu anda farkettim; aşırı kiloluyum derken 87 kiloyum. Normalde 70-75 falan olmam lazım. Hani klasik aile babası tipleri olur ya göbekli. İşte tam olarak öyle. Obez değilim yani. Benim amacım bu kilolardan kurtulmak. Entry'i tekrar okuyunca sanki 120 kiloymuşum gibi anlattığımı farkettim...

 
profesyonel değilim. evde koşu bandı üzerinde koşan birisi olarak önerim, evet dediğin gibi bir süre tempolu bir şekilde yürü. bir süreden kastım bir kaç antrenman boyunca. daha sonra da 5 dakika yürü ve 1 dakika koş. bu süreleri kendin ayarlayabilirsin. nabzını kontrol ederek. kilona ve yaşına göre en iyi yağ yakabileceğin nabız hesaplama programları var onlardan yararlanabilirsin.


  • kaybeden adam  (12.05.18 01:41:49) 
Once yuru. Allah ne verdiyse 5 km 10 km


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.05.18 01:55:45) 
C25k'i bu arastir


  • orange coffee  (12.05.18 10:34:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.