[]

araç vites geçişi

selam arkadaşlar, 70 bin km. de bir aracım var. bu araç 2013 model bir araç olmakla birlikte,

aracın vites geçişlerinde sorun yaşamaktayım. birinci vitesten ikinci vitese geçince zorlanıyor araba ve bazen diğer vites geçişlerinde de aynı sorunu yaşıyorum. bunun nedeni ne olabilir ve tahmini masraf ne olur.


 
baskı balata. daha doğrusu debriyaj balatasını yemişsin.


  • mikahakkinen  (11.05.18 10:44:42) 
Varsa vites halatında da problem olabilir, körüğün sökülüp halatın ve kolun rahat hareket edip etmediği kontrol edilir. Sonra şanzıman girişi kontrol edilir.

Debriyaj pedalı, pedalın altında engel olabilecek paspas vs, var mı bakılır.

Debriyaj balatası vites geçirmeyecek kadar bitse araba yerinden kalkmaz, sanmam balatadan olacağını. Zaten sağlıklı ayırmayacağı için garç gurç eder vites değişirken dişliler. Var mı öyle bir şey?
  • John Bloor  (11.05.18 11:06:08) 
vites değişikliği sırasında sadece tıkırtılar yaşanıyor.. yağ gibi kaymıyor yani artık. bu tıkırtı dert oldu bende. ama az önce şoför bir arkadaşa gösterdim baskı balata diyor o da.


  • jesues  (11.05.18 11:22:30) 
Şanzıman yağından olma ihtimali nedir hocam dsg şansızman falansa ısınma problemi olup yağın viskozitesi değişmiştir.


  • alp9900  (11.05.18 11:29:31) 
Aracla yuksek hizda giderken gaza basiliyken devir saati yukselip arabanin hizlanmadigi oluyor mu? Sonra devir saati normale donup hizlanmaya devam ediyor mu?


  • ykyt  (11.05.18 12:01:05) 
2005 model Chevrolet Kalos ile benzer bir sorunu daha geçen hafta yaşadım. Araba ilk başta hiç vitese girmiyordu dururken bile. Sonra bir süre sadece 2,4 ve geri vitese girmeye başladı. Sonrasında ise bunlar durdu bu sefer 2,4 ve 5 çalışmaya başladı.

Bende sorun vites halatında çıktı. Halatın yenisini bulamadık, sanayide tamir edildi. İşçilikle birlikte 270 TL tuttu. Şu an canavar gibi.

Yıllar önce baskı balata arızasını da başka bir araçla yaşamıştık. O durumda hatırladığım araba durduğu yerde her türlü vitese geçiyor ancak hareket halindeyken vites değişmiyor.
  • birisi  (11.05.18 13:44:00) 
@ykyt aracın ıhızlanmayla ilgili bir porbelim yok açıkcası. hissetmedim yani bunu. devirle ilgili bir problem yok.


  • jesues  (11.05.18 14:10:31) 
Devir olsaydi balata kaciriyor derdim. Debriyaj teli daha akla yatkin. Servis yolu gozukmus size.


  • ykyt  (12.05.18 14:07:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.