[]

sağlık muayenesi tecili bozmaz değil mi?

Merhaba. Çocukluğumda geçirmiş olduğum bir hastalığın yönetmeliğe göre askerliğe engel olduğunu öğrendim. Şuanda 2021e kadar tecilliyim. Fakat bu konuda kesin bir bilgiye sahip olmalıyım, askere gidecek miyim gitmeyecek miyim diye...

Şimdi ben yoklama başvurusu yapıp muayeneye girsem, tecil bozulmaz değil mi?


 
bozulur. tecili bozdurmadan muayene olamazsın.


  • kompisko  (11.05.18 06:47:24) 
@kompisko doğru söylemiş. Tecil bozup doktora görünebilirsin ama tahmin ettiğin gibi muaf olmaya sebep bir hastalığın yoksa bir sonraki celbe alıverirler seni. Şu an için Ağustos celbi alımları var. Kesin değilsen normal tecil sürenin bitmesini bekle. ya da Haziran 1'de git doktora, hastalık muaf olmana yetmese bile kasım celbi gelene kadar bir yüksek lisansa kayıt olup yine tecil yaptırabilirsin.


  • yercekimini kendine ceken adam  (11.05.18 09:37:37) 
tecili bozdurmadan muayene olamazsın +1

www.mevzuat.gov.tr adresinden hastalık ve arızalar listesine göz atabilirsin
  • nrmnm  (11.05.18 10:07:31) 
Bu arada ben şuan öğrenciyim ( 2. Sınıf) arkadaşlar bu bir şeyi değiştirir mi? Muayeneye girsem 1 haziranda, tecil bozulmuş olsa ve elverişli dense, okul sonra tekrar tecil yapar mı acaba.. Yönetmeliğe göre net bir şekilde muafım ama gidince "ama canım bak biz evre 3 ve 4'e muaf diyoruz, sen 2sin sen herkesten daha iyi asker olursun alalım hemen seni" filan demelerinden korkuyorum. hastalığım lenfoma'ydı bu arada.


  • ssiradanbirigibi  (11.05.18 11:46:40 ~ 11:54:51) 
Peki bunu neden yapmak istiyorsunuz? Kafanizdan askerlik problemini atmak mi? Zaten tecillisiniz, okul bitince yuksek lisans yapmazsaniz gider ogrenirsiniz.


  • ykyt  (11.05.18 11:56:09) 
sebebi, kendi işimi kurmak istiyorum, okulumu sevmiyorum, ama okulumu bitirmezsem uzun dönem yapmak zorunda kalacağım.

eğer muaf olabileceğim şimdi kesinleşirse, okulumu direkt bırakıp işimi kuracağım...
  • ssiradanbirigibi  (11.05.18 12:00:12) 
senin durumunu birebir tecrube etmis birini kolay kolay bulabilecegini sanmiyorum. askerlik subesine direk niyetini soylesen buraya yazdigin gibi acik acik sana yardimci olma ihtimalleri var, nerede yasiyorsun bilmiyorum ama uskudar askerlik subesindeki gorevli bayanlar hep yardimci oldular bir cok konuda. mesela ben 3 yil bakaya iken gitmistim askere gitmeyecegim simdi okulu bitirmem gerek ne yapayim diye, hic gelmemis gibi gorelim seni okulunu bitir oyle gel simdi basina cok is acilir demislikleri var. her yerde tecrube boyle olur mu bilmiyorum ama sonucta niyetini soylersen birilerine en fazla ugrasamayiz senle derler ogrenci oldugun icin basina bir sey gelmez.

dedigin sey cok mantiksiz degil bence. kaydini sildirmeden mesela dondurup askere gidebiliyorsun sonucta. oyle yapacakmis gibi islemlerini baslatip sonra vazgectim diyebilirsin bence?

gecirdigin hastalikla ilgili sorarsan veya arastirirsan curuk alma ihtimalini daha iyi yargilayabilirsin ayrica gitmeden.

neyse subeye gidip ben okulumu birakmak istiyorum ama uzun donemi riske etmek istemiyorum o yuzden curuk olup olmadigimi ogrenmem gerek. en makul yolu nedir diye sorabilirsin en kotu, kaybedecegin bir sey olmaz bence.
  • robokot  (11.05.18 12:57:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.