[]

analog fotoğraf makina tavsiyesi

analog fotoğrafa merak sardım. bi kaç ay önce de fed 5b makina aldım ancak deklanşör sıkıntı çıkartıyor ben de sıfır bi makina almak istiyorum.

35mm film kullandığım için lomography'nin diana mini ve la sardina modellerini düşünüyordum ancak en son la sardina'da karar kıldım. onun dışında lomo lc-a 2. el olduğu sürece bütçemi aşmıyor ama onlarda da pozitif (dia) film kullanılıyor diye biliyorum. bana yaramaz sanırım. 2. el canon ae1 de alabilirim ancak fed'de yaşadığım perde yırtığı vb. sorunların tekrarlanma ihtimali var.

biraz kafam karışık bu konuda. bana analog fotoğraf makinası tavsiye ederseniz çok sevinirim. veya yazdığım modelleri kullanmış olanlarınız varsa deneyimlerini yazarlarsa çok sevinirim.

 
ben ae1 kullandım. dayanıklı ve kolay tamir edilen makina istiyorsanız, zenith alın.


  • babilbaligi  (10.05.18 23:45:40) 
Selam. En sevdiğim soru ya. Başlangıç benim zenit oldu. Kolaydı basit bir makineydi çünkü. Sonra sırası ile ae1 a1 ve nikon em kullandım. Bunların arasında orta seviye bütçeye en uygunu nikon em olur.


  • kablelvuku  (11.05.18 00:23:15) 
doğru dürüst güvenilir bi yerden temiz bi slr al bence de. ae1'ler iyi ama pahalı oluyo. lomolar daha instagramlık işin tekniğine merak sardıysan tavsiye etmem.

bi de pozitif film kullanan makina negatif film de kullanır, ikisi de form olarak aynı.

ha bi de yeni başladığın için pozometresi çalışan bi makina almanda fayda var bence.
  • yuto  (11.05.18 00:24:33 ~ 00:25:15) 
Ben de Olympus Trip 35 ile başladım, hala onlayım :) Ucuz ve başlangıç için kolay bir makine.
Bu arada analog ile ilgilenenlere kesinlikle www.reddit.com sayfasını tavsiye ederm. Makine ve film önerisinde çok iyi, ayrıca ilham verici paylaşımlar da oluyor.

  • pike  (11.05.18 00:25:46 ~ 00:27:50) 
İki yıldır 2. El aldığım ae1 kullanıyorum, memnunum gayet.


  • lalu  (11.05.18 00:42:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.