[]

biraz ortalığı karıştırdım, yardım :(

şimdi şöyle ki benim bir adet lise arkadaşım var. ikimiz de aynı bölümden mezunuz, ben mis gibi bir firmada rahat rahat çalışırken bu kızcağız saçma sapan bir firmada yine tekstil alanında olsa da farklı bir kolunda çalışıyor (ben tasarımdayım o daha çok üretim gibi) kıza üç kuruş para veriyorlar, cumartesileri çalışıyor hatta 1 mayıs'ta bile çalıştı...

daha önce benim çalıştığım firmaya cv'sini vermişti ve görüşmeye gelmişti ik ve yönetici onayından geçse de bir şekilde işler değişti o pozisyonla başka ikcı ilgilenmeye başladı vs vs öyle kaldı. bu arkadaşım da akıllı, çalışkan çok düzgün birisi ama özgüvensiz. sen şu programı biliyorsun ben bilmiyorum, sen hep tasarımdan gittin ama ben gitmedim vs. gibi şeyler söyleyip çekiniyordu. o ara çok gazladım ben de yaparsın, ben de yardım ederim kimler yapıyor vs. şeklinde Kİ YALAN DEĞİL ne saçma sapan tipler, iki kelimeyi bir araya getiremeyen gerzekler çalışıyor burada. neyse.

dün esti aklıma yazdım ikya dedim böyle böyle olmuştu süreç de yarım kalmıştı sizin sunumunuz varmış vs. arkadaşım size ulaşamamış sormamı rica etti diye ve bundan da arkadaşımın haberi yoktu... savunmam şu şekilde, eğer söyleseydim arkadaşıma YAV BEN PROGRAM BİLMİYORUM (zor bir program değil, ilk işe girdiğimde ben de bilmiyordum ama başka program tabanım olduğu için kolay öğrendim o da hızlıca öğrenirdi, yardımcı olacaktım+ilk 5 ay sadece paint düzeyinde bilmesi yetecekti.) diyecek söylememi istemeyecekti.

Gerizekalılığım şurada başlıyor, ben ikya yazdım ik tamam bir daha cv at dedi, ben yolladım ve SÖYLEMEDİM KIZA. bugün aramışlar... kız da iş aramıyorum şu an işim var ama ileride düşünüyorum (evlenme arefesinde olduğu için kıpırdamak istememiş) demiş, tşk diyip kapatmışlar. CUMARTESİDEN BERİ HASTAYIM TONSİLİT OLMUŞUM, beynime vurdu galiba ben dün kıza söylemeyi unuttum. bu durumda ikimiz de gerzek, ne istediğini bilmeyen yalancı mallar olduk. kız da bana bozuldu doğal olarak.

bu durum nasıl toplanır şimdi? hem ik'ya ne desek daha da sıvamadan toplarız? yoksa en doğrusu ik'ya bir şey dememek mi? kız arayıp AY BEN XX FİRMASI OLDUĞUNU ANLAMADIM dese tüy mü dikeriz? bir daha başvurma şansını tamamen böyle piç mi ettik? kızın gönlünü nasıl alsam? sadece iyilik yapmak istemiştim ve gereksiz yere özgüvensiz davrandığını yapabileceğini bildiğim için azcık kıçından ittirecektim :(

 
senin de hayatın olay


  • kablelvuku  (10.05.18 16:51:25) 
ya evlilik parası falan alacak o öyle bişi var kıpramasın zaten.


  • binder dandet  (10.05.18 16:53:57) 
ik'nin ikinci bir şans vereceğini düşünmüyorum. o yüzden bence ikinize de geçmiş olsun.


  • dedimmidemedimmi  (10.05.18 17:02:24) 
Kız neden sana bozuluyor veya neden sen yanlış yaptığını düşünüyorsun tam olarak anlamadım açıkçası. Sen arkadaşın için bir iyilik yapmışsın ama arkadaşın gayet güzel şimdi değil ilerde düşünürüm diye gayet özgüvenli bir cevap vermiş sanki? Kızı da aradıklarında hemen gel başla zaten dememişlerdir heralde, ben olsam olumlu cevap verip daha sonradan yeni İK ile görüştüğümde direk durumu söylerdim, evleniyorum şuan etc.


  • biohazardous  (10.05.18 17:14:28) 
@biohazardous çünkü arkadaşım şaşırmış zaten şu an iş arayışım yok halihazırda işim var demiş. benim hatam ik'yla görüştüğümü arkadaşıma söylememem oldu. ilk kararı aldığımda söylememe kısmında iyiydim ama konuştuktan sonra söylemem gerekirdi ki böyle iki farklı açıdan konuşmayalım. şimdi ben diyorum ki "arkadaşım sormamı rica etti size" ama arkadaşım diyor ki "işim var sağolun"

gel başla demeyeceklerdi ama zaten ikyla konuşmuştu. muhtemelen bir yöneticiyle tanıştırıp bulacaklardı uygun birisini kızı da alacaklardı :((( çok üzülüyorum :((
  • dedi ayca  (10.05.18 17:23:28) 
arkadaşınız kendi kararlarını kendi veremezmiş gibi ona danışmadan iş yapmanız dışında toparlanacak bir şey yok, arkadaşınız herhangi bir yerden gelen aramaya iş aramıyorum dediyse ötesi için niye kendinizi yoruyorsunuz ki? gerçekten ihtimalin ihtimalini hesaplayıp problem ediniyorsunuz gibi görünüyor buradan. toparlayayım diye harekete geçip iyice sıvamayın, bırakın kalsın.


  • evde liyakat kalmamis  (10.05.18 17:27:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.