[]

Kan verince mosmor olan, fenalaşan, istifra eden arkadaş

Bugün kız arkadaşımın kan vermesi gerekiyor. Kan tutuyor zaten. En son verdiğinde bakmamasına rağmen anında rengi döndü, sanki 2 litre kan kaybetmiş gibiydi. Sonra istifra etti zaten. Tıbbi olarak merak ediyorum, neden böyle oluyor bu durum? Ayrıca bu sefer daha iyi olması için ne yapabilirim? Yüzüne soğuk su mu çarpayım, şeker mi yesin hemen ardından ne yapabiliriz? Minimum travma ile atlatmasını istiyorum da. Teşekkürler şimdiden.




 
yapabileceğin çok bir şey yok. kendini rahat hissetmesi lazım. tamamen psikolojik bir olay kendimden biliyorum.


  • kurabiye kirpisi  (10.05.18 14:46:41) 
benzeri ama daha hafifi bende de var. yapılan işlemlere bakmasın. işlem bittikten sonra hemen kalkmasın, mümkünse ayaklarını kalk seviyesinden yükseğe gelecek şekilde biraz uzansın. onun dışında su vermek, cesaret vermek vs bir işe yaramıyor


  • yemrem  (10.05.18 16:00:31) 
kiz arkadasin detayli kan testi yaptirdi mi hic ? akdeniz anemisi var mi ya da baska bi degerinde dusukluk ?

ek olarak yapmasi gereken, kan verdikten sonra 15 dakika asla ayaga kalkmasin.
en az 200 ml portakal suyu icsin
badem,findik ici, antep fistigi bunlardan ikiser ucer tane yesin ayaga kalkmadan, hicbir sorun yasamaz.
  • müptezel dostoyevski  (10.05.18 16:40:54) 
Yatar vaziyette verdi kanı. Yine yüzü hafif soldu ama bi 15 dakika falan bekledi yatarak. Zamanla rengi düzeldi. Kalkınca da her şey normaldi.

Teşekkürler herkese :)
  • sen ben arama bosuna  (10.05.18 19:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.