[]

Anket - ABD'de hangi sehre yerlesirdiniz

Henuz is basvurularina baslamadim ama baktigim ve ise alinabilecegimi dusundugum ilanlara gore yillik brut ucretleri tahmini yaziyorum. Yeni evli cift yasayacak sekilde dusunebilirsiniz.

Sizce hangisini secmek mantikli. Yorum yazarsaniz da sevinirim. Opsiyonlar soyle,

1- San Diego $80,000

2- San Francisco $110,000

3- Los Angeles $90,000

4- Austin $95,000

 
los angeles > san diego > san francisco > austin


  • pinkpeony  (09.05.18 23:28:22) 
Önce Teksas mı yoksa Kaliforniya mı diye sormak lazım bence. Teksas iklim olarak Kaliforniya'dan bayağı farklı diye biliyorum. Okyanus etkisi olmadığı için daha kurak sayılabilir. New Mexico ve direkt Meksika ile sınırı olduğu için o kültürün etkisi daha fazla oluyor. Kaliforniya'da bu etki daha azdır muhtemelen. Kaliforniya için de pahalılık araştırması yapmak gerekiyor. Kiralar fazlaysa brüt ücretin yüksek olması bir şey ifade etmeyecek. Direkt şehir olarak San Diego'ya yerleşirdim. Bana daha güzel geldi.


  • dissendium  (09.05.18 23:48:32) 
3 derim bunlar icinden para/yasanabilirlik orada bunlar arasindan


  • basond  (09.05.18 23:53:02) 
San Diego ve Los Angeles ayni yer pratikte.

Yasam olarak San Francisco'yu tercih ederim kesinlikle ama o para az. Gene de San Francisco.
  • hot potato  (09.05.18 23:55:09) 
San Diego en yasanabilir sehir anketlerinde hep tepelerde; ancak, Kaliforniya icin verilen para cok dusuk. Oda kirasinin 2000 dolarin altina dusmedigi yerler buralar ve soylediginiz brut maas, net degil. O yuzden, biraz sikinti cekilir gibi geldi.


  • aychovsky  (10.05.18 00:01:03) 
ilk üçünü görebildim bu şehirlerin, 4. hakkında en ufak fikrim yok.

LA fazlaca yapay geldi bana, insanları, kültürü, yapıları biraz rahatsız edici şekilde abartılı ve boş. Ulaşım çok zor, araba şart. Üst sınıf zevklerin yoğun yaşandığı bir yer olduğundan beni pek sarmadı. Fazlaca şişirilmiş bir şehir gibi. Biraz da tehlikeli, ama çoook büyük, yani isterseniz daha sakin güzel yerlerine yakın yaşayabilirsiniz, örneğin Santa Monica.

SF mimarisi ve sokak yapıları ile daha çok avrupa gibi hissettiren, onun yanı sıra havası kirli, tıkış pıkış ama bir o kadar da sıcak kültürünü hissettiren bir şehir gibi geldi bana. Sanatsal faaliyetler, parklar, grafitili sokaklar vesaire dolu bir yer. Kiralar çok yüksek. Toplu taşıma çok kolay ve ucuz.

Evli çift için San Diego da güzel olabilir bence, biraz daha sakin, yazlık havasında olur.

Kişiliğime uygun olarak San Francisco seçerdim ben hiç düşünmeden.
  • insaniz iste  (10.05.18 00:14:40) 
san francisco'ya herkes bayiliyor. la ve san dieago'ya da oyle ama o maaslara oralarda gecinebilir misiniz bilmiyorum. gunde 2 saat trafikte gecirecek kadar uzakta yasamaniz ya da ikinizin ev arkadaslariyla bir evin bir odasinda yasamaniz gerekebilir o maaslarla.

austin de de yasayan arkadaslar cok seviyorlar orayi. texasin geneline gore cok daha liberal bir sehir. kiralar da acayip cok degil. bana kalirsa parayi isin icine katinca en iyi hayat kalitesine austinde ulasirsiniz gibi.
  • gene mi gene  (10.05.18 00:42:46) 
Fiyata göre en cazibi Austin bence bu listede.

Çok da güzel şehirdir. O parayla krallar gibi yaşarsın. Dallas, Houston, San Antonio'nun tam ortasında. TX şehirleri çok fazla iç göç alır. Refah açısından, iş olanakları açısından vs.

Kültür, sanat açısından da iyidir. Yemek olarak zaten Texmex akar. Eğlence için 6th Street. Deli mekan.

Teksas diye burun kıvırma, SF ayarında bir şehirdir Austin kafa olarak.

Keep Austin Weird
  • efreet sultan  (10.05.18 00:48:43) 
austin +1

california güzel ama o paralar az.
  • cedex  (10.05.18 11:38:51) 
hiçbiri.

dünyanın en 'kirli' ülkesinde yaşamak için hiçbir haklı neden olamaz.
  • sçvo  (10.05.18 11:41:20) 
Austin derdim. LA ve özellikle Cisco barınmanın abartı derecede pahalı olduğu şehirler.


  • givemesomesubstance  (10.05.18 11:49:39 ~ 11:49:59) 
Austin, TX
sen listeye yazmasan da austin derdim.

  • battal gemalmaz  (10.05.18 11:51:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.