[]

Kendi basina ingilizce konusma pratigi yapmak mumkun mu

Londrada ingilizce egitimi aldim yaklasik 4 ay once vatana geri dondum ancak korkum ogrendigim ilerletmis oldug ingilizceyi unutmak. Dinleme okuma tamam peki konusma pratigimi nasil devam ettirebilirim. Kendi basima yapabilecegim onerileriniz var midir?




 
Ben kendi kendime çok konuşan bi insanim, son birkaç yildir ingilizce konuşuyorum ya da düşündüğüm şeyleri İngilizce tekrarlıyorum. Mesela yeni bi kalıp kullanmam lazımsa önce kendim kurmaya çalışıp sonra doğrusuna bakiyodum ve baya işe yariyodu


  • nundu  (09.05.18 23:27:22) 
Ingilizce bir tiyatro oyununu alin, once youtubedan filan nasil oynadiklarini izleyin (vurgu ve telaffuz icin) sonra da kendiniz sesli sesli calisin.


  • kuehles blondes  (10.05.18 07:46:34) 
elimde bilimsel bir veri yok elbette ama ben sürekli kendi kafasında konuşan biri olarak bunun çok faydasını gördüm. cidden çok. ingilizce ve rusça için yapıyorum. banyoya gireceksem mesela sanki birine bunu söylüyormuş gibi, işte "ben banyoya giriyorum 15 dakikaya çıkmış olurum, bu arada siz de buzdolabına falan bakın yiyecek bir şey yoksa çıkınca markete gidelim birlikte" gibi manyak manyak konuşuyorum. görenler "bu şerefsizin evladı bir ay yurtdışında kalıp da nasıl akıcı konuşabiliyor" diye soruyorlar. halbuki ben kendi kafamda da olsa günde 6-7 saat falan sapık gibi kendi kendime konuşuyorum. diller arası geçişi hızlı yapabilmek, beynin bilgileri hızlıca işlemesini sağlayabilmek adına inanılmaz faydalı olduğunu düşünüyorum.

bunu sesli konuşmayla da desteklemek gerekiyor tabii - kendi kendine konuştuğunda dili daha çabuk ve rahat sindirebilirsin ama telaffuzun sorunluysa ister istemez gerçekten konuşurken ağır kalırsın. o nedenle diğer önerilere katılıyorum: tiyatro oyunu izlenebilir, ayna karşısına geçilip konuşulabilir, hatta sesli olarak metin dahi okunabilir. nasıl ki beyne "bak şimdi ingilizce konuşacaksın, ona göre hızlı ve çabuk ol, kendini o moda al" diyorsan aynı şeyi ağza da yapmak lazım.

tüm bunları yine de skype'tan falan gerçek bir insanla konuşarak test etmek en iyisi. yani kendi kendine konuşmak iyi güzel de gerçek insanla konuşmadıktan sonra bu yaptıklarının ne kadar etkili oduğunu ölçme şansın olmuyor.
  • der meister  (10.05.18 07:54:35 ~ 07:55:21) 
İstanbul'daysanız yabancı-türk karışık arkadaşların olduğu konuşma kulüpleri var, beşiktaş'ta ücretsiz bir tanesine katılıyorum faydalı oluyor


  • haykorsamdunyaya  (10.05.18 10:22:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.