[]

İngiltereye yerleşmek

İngilteredeki sistemi pek bilmiyorum.Burda lisans mezunuyum. Diyelim ki orda yüksek lisans yapacak ve aynı zamanda 5 yıl geçindirecek paraya sahibim.Baya bi miktar yapıyor.Neyse paralı olarak yüksek lisans basvurdum ve kabul aldım. Kiralık ev tuttum ve yaşıyorum.

1 sene sonra yüksek lisans bitti. 1 yıl orada iş aradım ve buldum. Böylece ülkede kalabiliyor muyum? Avrupada süreç böyle sanırım, paran varsa ve işte bulursan bir şekilde kalabiliyorsun.


Bilgisi olanlardan ingilterede işler o şekilde yürümez veya öyle yapılabilir tarzı yorumlar almak istiyorum.Bir de her şeyiyle yüksek lisans programı,londra tercih sebebi, artı 5 yıllık geçim parası kaça malolur? Tası tarağı satıp gitmek istiyorum.

 
Yuksek lisans orada bir yil.

Ogrenci vizesi ile gideceksin, en faz staj yapabilirsin.

Seni bir sirket ise alirsa, kabul mektubu gonderir. Turkiye'ye geri donersin ve bu kez calisma vizesine basvurursun.
  • Traveller  (09.05.18 16:46:05) 
iş arayıp bulma kısmı en zoru zaten. hazır onlarcs siizn gibi çalışma izni olan varken neden sizi alsınlar ?


  • oscar  (09.05.18 16:47:41) 
  • baldur2  (09.05.18 16:51:08) 
@oscar

İş bulmanın zor oldugunun farkındayım ama bulabilirim de, her özelliğimi yazmam mümkün değil buraya. Ben sadece süreci merak ettim,iş bulabilirliğimin değerlendirmesini ayrıca bi duyuru olarak açarım.
  • basubadelmevt  (09.05.18 16:51:13 ~ 16:53:29) 
İngiltere özelinde bilmiyorum ama orada da vardır muhtemelen, yüksek lisans süresi ek 6 ay gibi bir süre için vize veriyor ülkeler. O arada iş bulup girerseniz sonra çalışma iznine falan başvurabiliyorsunuz. Öte yandan Ankara antlaşmasına da bakılabilir.


  • senolll  (09.05.18 17:01:05) 
Son paragraf sorusuna cevap olarak ek, 10 20k pound okul ücreti, kalacak yere göre haftalık en az 120 150 pound kalma, ulaşım ve yemek de haftalık en az 100 150 denebilir. Yani okul hariç 1 yıllık en az 13000 pound gibi bir şey lazım olur.


  • senolll  (09.05.18 17:06:21) 
ankara anlaşması hakkı kaldırıldı diye biliyorum;
www.bbc.com

bu kadar paranız varsa en basitinden fransa için master sonrası çalışma ve oturma izni alabiliyorsunuz. yani bu işe kafayı koyduysanız buraları da düşünün derim.
  • logisticsmanager  (09.05.18 20:31:08) 
logic'in yazdığını yazmaya gelmiştim. ankara antlaşması sınırlandırıldı.

iş bulursan kalırsın, şu "seni neden alsınlar ki" yazanları da anlamıyorum. herkes aynı mı ülkede, insanlar farklı alanlarda farklı becerilerde. seni almıyor olabilirler ama başka bir adamı çok rahat alabilirler. illa sen üçüncü dördüncü beşinci sınıf vatandaşsın tamam mıa muhabbeti döndürülecek yani.
  • pinkpeony  (09.05.18 20:56:41 ~ 20:57:29) 
Ben de seni neden alsinlar kismina soyle gireyim;
Bugun buyuk bir firmada tedarik uzmani pozisyonu icin görüştüm ve adamlar turkce bilen mudur arıyorlardi(daha dogrusu tercih sebebi diyorlardi). Firma 9 milyar dolarlik bir firma.
Kisacasi o konulara kafayi takmayin, denk geliyor.
  • logisticsmanager  (09.05.18 21:18:45) 
Yakın zamanda bir tanıdığım tası tarağı toplayıp ailesiyle İngiltere'ye yerleşti. Burada çok güzel bir işi vardı. Orada bir iş kurmuş, danışmanlık firmasıymış. Zeytinyağı satışı yapıyormuş. Ben Ankara Antlaşmasıyla gitmiştir diye düşündüm. Çünkü bu kadar kısa sürede bir ailenin oturum ve çalışma vizesi alacağını düşünmüyorum.


  • geçerkenugradım  (09.05.18 21:31:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.