[]

Mercedes c 180 vs Bmw 320

Merhaba. Bu iki araçtan birini tercih edecek olsanız hangisini seçerdiniz? 2013 modellere bakıyoruz. Özellikle bu araçları kullanmış kişilerin yorumlarını merak ediyoruz.




 
2013 bmw 3.20i ED Modern Line kullanıcısıyım 5 yıl bitmek üzere, 60.000km yaptım. a'dan z'ye her soruna cevap verebilirim.

ben F30 seçtim. yine olsa yine seçerim.

edit. sabaha dönerim. iyi geceler.

edit2: soru gelmemiş, konforsa mercedes diyen arkadaşların hepsine katılıyorum.
E serisi de A serisi de var evde.

E serisi mercedes ve evet konfordan son derece bahsedebiliriz, ama a serisi....

C serisi de A kadar düşük değil tabii ki ama bir E olmadığı için, d segmentinde bmw3 serisinden ultra konforlu demek haksızlık olur.

Zaten amg ya da m paket alacaksan, reno fluence daha konforlu gelecektir. o nasıl sert amortisör yareppi. bu ülkede taş düşürtür.

2013 lerde bütçe el veriyorsa 320d almak en güzel opsiyon olacaktır bence de. c220cdi zaten çok yok piyasada.

3 serisi kasa değiştiriyor bu sene, ama bir süre daha güncel takılabilirsin, makyajsız da olsa.

c serisi nerdeyse yeni kasaya makyaj yapacak seneye.

yeni kasa olmadığı takdirde c serisi de oturaklı değil. yenisinin oturaklı olma sebebi de e ve s serilerinin "abi" çizgisinde kalması bence.

tabii ki mercedes oturak çağrıştırırken maalesef bmw bıçkınlık çağrıştırıyor.

(bkz: sol şeritte selektör yapan bmwli)
  • bir ileti paylastim  (09.05.18 02:22:55 ~ 16:48:38) 
arabadan beklentilerini söylememişsin, yılda kaç km yapacağını vs bunların hepsi önemli. ayrıca madafaka'nın dediği gibi, motor, donanım ?

benzinli alacaksan bmw rakipsizdir mesela, 3.20ied çok çok iyi bir motora sahip, dizelde ise 2 litreden başlıyor mercedesin 1.6 dizeli var vergi avantajı ve yakıt avantajının yanısıra fiyat olarak da emin olmamakla birlikte 1 tık daha ucuzdur diye düşünüyorum.

ben sürücüyüm, arabayı hissedicem basınca gitsin konfor 2. planda diyorsan bmw.
prestij adamıyım, konfor ilk planda süzüle süzüle gitmek istiyorum diyorsan mercedes.

bana sorarsan param varsa bir saniye düşünmem 320d alırım
  • hayati cozemeyen adam  (09.05.18 02:30:17) 
Bir kıyaslamanın içinde mercedes varsa, o bir kıyas değildir. Ayrıca dizel nedir ya. Turbo benzin candır. Geç onu, kompressor canandır.


  • deveyi diken adamin ta kendisi  (09.05.18 10:04:48) 
düşünmeden mercedes alırdım.

sebebi tamamen kişisel olarak mercedes'i çok sevmem.
  • himmet dayi  (09.05.18 10:48:11) 
Mercedes sürüşü zevkli ama Bmw cok daha fazla zevkli. Ben her ikisinin de benzinlisini kullandim. Eğer ki spor olsun sürüşten zevk alayim diyorsan kesinlikle Bmw. Ama daha resmi ve oturakli bir araba istiyorsan tabiki mercedes


  • zaxurani  (09.05.18 10:58:26) 
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Kız kardeşim kullanacak işe gidip gelirken. Yani öyle çok uzun yol yapmayacak. Benzinli olacak.


  • tukaka  (10.05.18 00:28:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.