[]

Almanlar Oradaki Türklere Alıştı Mı?

türken raus meseleleri sanki duyulmuyor artık.




 
türken raus zaten fazlasıyla ırkçı bir ifade, normalde duyabileceğin bir şey değil ki. almanya değil de genel olarak dünyada globalizmin de etkisiyle yabancılara karşı daha toleranslı olunmaya başlandığını düşünüyorum şahsen. o açıdan sorunlar her ne kadar devam ediyor olsa da almanlar alışmıştır bence orada doğup büyüyen türklere. neblim 1970'lerde bir türk olarak almanya'da yaşamak bence bugüne kıyasla daha zordur. en başta bugünkü zihniyet çok farklı. ikinci olarak almanya'da alman bulamadığın yerler var, haliyle gittiğin yerdeki tek "yabancı" sen olmuyorsun; herkes her şeye yabancı oluyor jsfks.

türken raus deseler de bir faydası yok ki zaten, orada doğup büyümüş vatandaşı ismi ali, ismet diye ülkeden atamazsın, ne yapacaksın. en fazla çok coşan nazi atmıkları saldırıda bulunur, ev yakar, adam döver vs. onun dışında avrupa'da en ala ırkçı bile açık açık dile getirmekten korkuyor bunu.
  • der meister  (08.05.18 20:26:35) 
Alışma değil de kabullenme diyelim.


  • gezegen olan pluton  (08.05.18 20:44:12) 
Irkçılık Suriye İç Savaşı'ndan sonra boyut değiştirdi tüm Avrupa'da. Niteliksiz Orta Doğulu göçmenlerin yanında Türkler pırlanta gibi kalıyor. Türklerin Almanya'da geldiği konum da kötü değil. Benim uzaktan bir akrabamın kendi şirketi var Almanya'da. Öyle eskisi gibi işçi sınıfı gönderilmiyor ya da niteliksiz iş yapacak eleman gönderilmiyor. Yazılımcılar, mühendisler iş bulabiliyor. Denklik alan bir doktor bile biliyorum. Ama bir Alman her zaman bir Almandır. Gelecekte ne olacağı belli olmaz.

Edit: Bu söylediğimin ırkçılıkla bir ilgisi yok bu arada. Arada bariz nitelik farkı olduğu belli. Bu kadar açık olan şeyleri görmezden gelemeyiz. Göçmenlerin hepsi aynı değil. Komik bir durum göremiyorum ben.
  • dissendium  (08.05.18 21:20:43 ~ 22:24:56) 
Çok net bir cevabı yok. Almanya'da aşırı sağcılık yükselişte. 'Türken raus!' değil de, müslümanlar çıksın durumu var. Gösterilerde, ırkçı ifadeler 'aşırı' bulunacağından, 'Islam çok extrem, çok terörist' damarından giriliyor.

Aptal bir Alman icin her esmer Türk, her Türk müslümandır. Arap, Kürt, İranlı vs. ayırmaz yani bu noktada. Yanımda yediği pizzanın çöpünü bırakıp giden bir adamın arkasından söylenen Alman teyze ''Türkler böyle işte.'' gibi bir cümle kurabiliyor. Algı bu. Halbuki adam yarım saat telefonda Arapça konuştu. Yine de, bir topluluğun açıktan belli bir ırka karşı söylem ortaya koyması çok tepki çekeceğinden, sadece Türkler'e karşı gelişen bir oluşum yok. Irkçılık, anti-islam olarak yeni formlar kazandı (Türkler'e karşı). Türk evleri degil de, camiler yakılıyor, ya da sıgınma evleri.

Sıgınmacı evlerine 1000'den fazla saldırı yapılmıs 2015 yılında. 2017 kayıtları da korkunctu, bulamadım su an: www.spiegel.de

Kısacası, yeni gözdeleri sıgınmacılar. Ama bu demek degil ki, tamamen gözden düstük.

Ek: ''Bizden daha kötüleri geldi.'' kafası, yeni gelenleri ezip, kendimizi daha iyi gösterme çabası da farklı bir ırkçılık türü. O karsılastırmaların Türkiye'den gelen göcmenlere hicbir faydası yok. Bir kafatasçı Türk ya da Suriyeli ayırmayacaktır, o nedenle de AFD gösterilerinde konusma yapan Kürt gibi komik durumlara düşmeye gerek yok.
  • buf-e kür  (08.05.18 21:50:17 ~ 22:03:58) 
Alıştılar. Elbette hala alışamayanları var fakat onların birçoğunun haklı gerekçesi de var. 40 yıldır Almanya'da olmalarına rağmen hala Almanca konuşamamalarına, kaçak göçek iş yapmalarına kızıyorlar.
Özellikle Türklerin yaşadıkları bazı yerlerin Tr'deki yobazların yaşadığı yerden farkı yok.
Almanlar kurallara uymayan, ülkenin içinde küçük ülkecikler gibi mahalleler kurup oranın dışında yaşamayanlardan hoşlanmıyor bence.

ha Türklerin hepsi böyledir diyemeyiz. Aksine birçoğu da pırlanta gibi.
Mv birçok kişi var. devletin her kademesinde Türklere denk gelebilirsiniz.

evliliklere artık iç içe geçmiş olmalarına değinmiyorum bile.

ve son yıllarda artan yabancı ve Arap yoğunluğunu da düşünürsek Türklere çok alıştıklarını ve diğer milletleri görünce Türkleri daha çok benimsediklerini söyleyebilirim.
  • a man alone  (08.05.18 22:36:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.