[]

Bilgisayar vs. PlayStation / XBox

Bugüne kadar daha bir kere bile Playstation veya Xbox oynamadım. 20 yıl önce Sega, karakutu filan oynamıştım. Merak etmiyor değilim ama şu tarihe kadar bilgisayar daha cazip geldi bana. Çok şey kaybettim mi? Şu dakikadan sonra bir şekilde başlasam alışabilir miyim? Bir de Playstation mu yoksa Xbox mı?




 
Şimdi herkes PS diyecek ama Xbox kullanıyorum çokta memnunum değiştirsem yine Xbox alırım .


  • joker06  (08.05.18 17:55:20) 
bende pc ve xbox var. kontrol ergonomiklik acisindan kesinlikle xbox. fakat ozel oyunlari falan da goz onunde bulundurmak lazim. su an mesela god of war oynamak icin oluyorum resmen ama elden bir sey gelmiyor. genelde konsolda oyun oynuyorum fakat oyunlar cok pahali konsol icin. pc'de uygun fiyatlara bulabiliyorsun.


  • seksli harf  (08.05.18 17:56:17) 
düzgün bi pc toplamak çok pahalı. ps4 al geç. oyunları da 2. el alırsın. ucuza kapatırsın


  • glamdr1ng  (08.05.18 17:58:14) 
çok şey kaybettiğini düşünmüyorum. nereden baktığına bağlı. alışırsın 3 güne ne var ki uçak kullanmayacaksın sonuçta. konsol'un şöyle bir rahatlığı var; o kaldırır mı, yok bu oyun çalışır mı, bilgisayarım eskidi mi, kaç fps alacağım gibi dertler olmadan cd'yi tak çalıştır oyna. olayı bu yani, daha rahat.

xbox ve ps4'e gelince, ben grafik olarak çok bir fark olduğunu zannetmiyorum. o konsola özel olarak çıkan exclusive oyunlar var, kim hangi oyunu severse ona yöneliyor. bir de joystick meselesi var. ben ps1'den beri playstation koluna aşina olduğum için onu daha çok seviyorum. ps'yi sevmemde önemli bir etken. playstation kafelere gidip, teknoloji marketlere gidip iki tarafın da kolunu deneyebilirsin. hangisini daha çok seversen almak için ona yonelebilirsin.
  • Neill  (08.05.18 17:58:54) 
çocukluktaki atari vs. saymazsak, ilk konsoluma 2015 yılında sahip oldum. o zamana kadar 15 yıl bilgisayarda oyun oynadım. üç yıldır da playstation 4 ile oyun oynuyorum. yaşadıklarım şunlar:

1- özel oyun olarak gerçekten çok güzel oyunlar var, sırf the last of us ve uncharted serisi beni ps4 aldığıma mutlu etti.

2- fps tarzı oyunlar için oyun koluna hala alışabilmiş değilim. fakat bunun dışındaki oyunlarda bilgisayara bile kol bağlıyorum.

3- hayatımın en boş beleş dönemlerinde bilgisayarda bitirdiğim oyun sayısı 5'i geçmezken, doktora tezimi yazarken ps4'te 12-13 tane oyun bitirmişim. konsolda işin sadece oyun oynamak olduğu için oyunu bitirme ihtimalin daha yüksek oluyor. bilgisayarda oyun oynarken alt+tab yapıp başka işlere odaklanabiliyorsun.

4- xbox vs. ps4 konusunda, eğer the last of us, uncharted, god of war gibi serileri oynamamak üzmeyecekse xbox tercih edilebilir. özellikle geriye uyumluluk meselesi çok iyi. ps4'te böyle bir olay yok ve ben şu an red dead redemption oynayabilmek için ikinci el ps3 ya da xbox360 kovalıyorum. hatta xbox one mı alsam bir tane de diye şeytan kanıma giriyor kendimi zor dizginliyorum.

5- oyun fiyatları olarak, bir oyunu hemen çıkar çıkmaz alayım demezsen güzel indirimlere denk gelebiliyorsun. o açıdan pek bir dezavantajını görmedim. ayrıca eski usul takas sistemi halen aktif. ps4 daha yaygın olduğu için oyun takas işi daha iyi çalışıyor.
  • throw down the sword  (08.05.18 18:11:34) 
nintendo switch derim.


  • biergarten  (08.05.18 20:36:13) 
belli bir yaştan sonra canavar pc toplayanların çoğu o pc'nin hakkını vermiyor. ps veya xbox alsa yapacağı şeylerin aynısını yapıyor o yüzden ps veya xbox diyorum.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.05.18 20:38:47) 
playstation ya da xbox almakla bitmiyor ki iş. eh iştelik de olsa bir televizyon alman lazım ikinci belki üçüncü dördüncü kol alman lazım. oyunları pahalı, oyunların pahalıdır olmasını geçtim online sistem paralı. online işin paralı olmasını bir bilgisayar oyuncusuna anlatamazsın mesela. sıfırdan konsola geçmek televizyonuyla ek ıvır zıvırlarıyla bilgisayardan daha pahalı. ama bi god of war bi last of us oynayayım dersen onlar için şart ps ya da bi forza oynayayım desen xbox lazım


  • Jimmy McNulty  (08.05.18 21:04:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.