[]

Güvenlik kamerası kurulumu

selamlar, ofisim için dış mekana iki adet kamera kurmak istiyorum. internette 200tl civarına wifi üzerinden bağlantı kuran ve sadece elektrik hattı isteyen 720p kameralar mevcut. bunlar ne derece iş görür?

bazı kamera tipleri bir ana kayıt cihazı istiyor (ups takviyesi de beraberinde) . daha mı sağlam olur bu şekilde? veya en uygun şekilde bu işi nasıl çözerim?

intnernette bulduğum örnek kamera: urun.gittigidiyor.com

 
kablosuz olanlar verimli çalışmıyor. kopma problemi yaşarsın muhtemelen. çok tavsiye edilen bi yöntem değil. olmuşken sağlam bi sistem olsun bence.

şuraya yazmıştım iç mekan için, belki yardımcı olur.
www.eksiduyuru.com
  • elorelia  (08.05.18 17:59:42) 
bu aletlerin garantisi de önemli, destekledikleri maksimum hafıza kartı boyutu da, uzaktan izleme yazılımı da.
dış mekana elektrik hattı götürürken bir ethernet veya cctv kablo da götürebilirsiniz, düzgün çalışan biri fazla kablo pisliği yaratmadan kurulumu yapar. etrafınızda yaptıran biri varsa sorun tavsiye ediyor mu diye.
kayıt cihazı ihtiyacı hafıza kartı desteği olmayan kameraların kullanıldığı (genellikle analog) sistemler için. eğer çok uzun süre kayıt saklamaya ihtiyaç olmaz diyorsanız linkteki gibi kameralar işşinizi görebilir, ama bir çoğu o kadarcık hafızaya ancak 2-3 günlük kayıt sığdırıyor. (kayıt kalitesi süreyi etkiler tabii)
eğer kayıtları 15 gün veya daha fazla tutmak istiyorsanız bir kayıt cihazı kullanmanız neredeyse mecburi.
ekonomik sebeplerden bilindik elektronik üreticilerinin malları pek cazip değil, samsung falan ateş pahası. bu işleri yapan retro, cenova, neutron, technobox gibi yerli firmalar da var, kameraları çin'de üretilen genelde birbirinin aynı mallar, garanti konusunda da öyle çok sorun yaşatmıyorlar.
IP de olsa analog da olsa iki kameralı bir sistem zaten en az 750 lira civarına patlar diye düşünüyorum. daha aşağısını düşünmenizi çok tavsiye etmem, çok güvenilir bir yerden almadıkça.
  • gkhncnzdgn  (08.05.18 21:39:02 ~ 22:12:34) 
bu arada dış mekanda kameraların konumu mevsim şartlarına maruz kalacakları için de önemli. keşif ve montajın her aşaması önem taşıyor, ethernet veya cctv jakları paslanır, su alır, bağlantılar tesisatın gere kalanına da zarar verebilir. kendiniz kurmayacaksanız kuranların yaptıkları işin her aşamasını uzaktan da olsa takip edin, sağlamlığını kontrol edin.
kameraların kalitesi de önemli, çoğu dış mekan kamera mevsim koşullarına dayanıklıdır ancak plastik kasalı olanlar sıcak ve soğuk havanın etkileriyle daha çabuk deforme olur, metal kasa olması daha iyi olur. (çok az bir fiyat farkı vardır aralarında)
analog alacaksanız ahd olmasına dikkat edin, çözünürlüğü tvline değil megapiksel cinsinden ifade edilir. ahd alıp kayıt cihazı kullanacaksanız bile onvif destekli hibrid (tetrabrid-pentabrid) olarak anılan ve birden fazla çeşit standardı (tvi-cvi-hdcvi-ahd-ip) destekleyen modeller var, ileride ihtiyaç halinde IP kameraları da ona bağlayıp daha uzun süreli kayıt tutma imkanınız olur.
  • gkhncnzdgn  (08.05.18 22:34:30 ~ 22:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.