[]

Trafik Polisi'ni Şikayet, Belediyeyi Dava

Dün arkadaşımla Sarıyer Reşitpaşa'da tek yön olan bir sokağa, doğru istikamette girdik. Yol sola dönüyor. Döner dönmez adı çukur, kendisi kara delik olan bir hendeğe sol ön tekerden düştük. Sol ön teker çakılınca arabanın arkası kalkıp sağa attı kendini. O kadar büyük bir çukur. Ki, hem sola tam dönüş, hem yokuş olduğu için devirsiz ve yavaştık, ona rağmen böyle.

Herneyse, vatandaş geldi. Sizden önce başkaları da düştü. LAstiği yarılanlar, çekiciyle gidenler gırla diyorlar. Aferin dedim. Siz de kimseye ihbar etmediniz, en azından bir su bidonu falan koymadınız ki başkası da mağdur olmasın.

Neyse dedik ki, görünen aksamda hasar yok ama bu araba yürümez bile. Alt takım kesin perttir. Hiç bir şey olmasa jant yamulsa sadece 1000 tl o. Polis gelsin, rapor tutalım kaskodan yaptıralım. İşgüzar Sarıyer Belediyesini de dava edelim. 5 dk içinde polis geldi. ama asayiş. Yoldan geçerken görmüş. Sağolsunlar aşırı ilgilendiler. Kendi görevleri olmamasına rağmen "biz yapmazsak belediye falan gelmez kalır böyle, başaksı düşmesin" diyerek şerit çektiler. Trafik ekibi gelsin raporunuzu tutun deyip, geçmiş olsun deyip ayrıldılar.

Trafik ekibi 1.5 saat sonra geldi. Geldi, ne var, neye çağırdınız yani hayırdır vs. diyor. Çukura düştük diyorum. İyi tamam başka? Hadi hadi beni tutmayın diyor. Rapor tutalım da alt takımda hasar varsa kaskodan yaptırıcaz, kasko şirketi tek taraflı kazada kendi raporumuzu ciddiye almıyor. Ama ondan ziyade ben belediyeyi dava edeceğim o yüzden rapor tutalım diyorum.

Şimdi geçmiş olsun demedi, bakmadı etmedi. Herkesten insanlık beklemiyorum, kabulümdür. Ama ben buna rapor tutmam, usta mıyım ben, ben hasar görmüyoryum diyor. Şöyle böyle derken. Prosedür gereği insan sorarsın, doğrusu budur. Ama soracaksa adam gibi sorar. Önce sorarsın, peşin hüküm veremezsin. Sürücü kim, alkol var mı vs. İnanmazsan da testlerini yaparsın vs. Direkt sürücü olarak kafasında arkadaşımı belirledi. Alkollü yaftasını yapıştırdı (tabii ki alkol yok, ikimiz de üfledik 0 promil).

Araç benim, sürücü de benim. Alkol yok. Takım elbiseliyiz, öğretim görevlisiyiz, öyle bacak arasında birayla gezen apaçi değiliz. Devlet ricalinden çok önemli birinin yanından çıkmışız. Israrla arkadaşımın yanına gidip, şunun tipe bak. alkollü, kaza yapmış bir de polis çağırıyor diyor. Bi dk bi dk dedim. Siz sürücünün kim olduğunu sordunuz mu? Önce soracaksınız sürücü kimdi diye. Sonra şüpheniz varsa üfletin, o olmuyorsa hastaneye gidelim, alkol testi yapılsın ikimize de. Ama o raporu tutacaksınız dedim. Ne yazacam ben buna ya diyor. Yahu ben mi ö ğreteyim, şu plakalı araç, şu sokakta, çukura düşmüş, aracın görünen kaporta aksamında hasar yoktur diye tut sen gerisini ben hallederim dedim.


Uzatmayayım, nihayetinde raporu tuttu. Bastı gitti.

Ben bunları şikayet edeceğim. Sonuç alamam biliyorum da, benim derdim o Sarıyer Belediyesiyle. Bunları dava etmek için hangi mahkeme bakıyor? Savcılığa mı gitmem lazım ilk olarak?

 
Trafik polisinin işi değil. Yaralanma yoksa polis ilgilenmez. Aracınızın üzerinden kamyon da geçse ilgilenmez. Aracıma giden trafikte çarpıp kaçtı. Durduğu sırada fotoğrafını bile çektim polis çağırdım gelmiyoruz dediler iki farklı karakola gittim ilgilenmiyoruz dediler. Trafik mahkemesi dediler öyle bir şey yok. Savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum kazayla mala zarar verilemez takipsizlik dediler. Bu ülke böyle. O çukurdan mağdursan alıcaksın kazmayı küreği o çukuru o kadar büyük yapacaksın ki oradan hiçbir araç geçemeyecek işte o zaman ilgilenirler.


  • ThomasJefferson  (08.05.18 18:45:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.