[]

bebek sonrası ilişkiyi toparlama

herkese merhaba,
sevgiliyken bir yıla 60-70 seyahat sığdırdık, bir haftasonumuz bile evde geçmedi. ilişkimizin en önemli dinamiğini seyahatler ve birbiriyle yeni yerler keşfetme oluşturuyordu. şimdi bebek oldu 6 aydır doğru düzgün kımıldayamadık. ilişki tekdüzeleşti. şimdiyse yine eski heyecanımızı yakalamak için bu haftasonu 2 gün bebeği anneannesine bırakıp ona sürpriz hazırlamak istiyorum..

fikirlerinize ihtiyacım var.. schengenimiz yok şu an ama vize gerektirmiyorsa yurtdısı da olabilir. cuma öğleden sonra gidip en geç pazar akşam döneceğimiz için zamanı çok da uzun yolda geçiren uçuşlar aktarmalar gerektirmeyen bir yerler olsa cok iyi olur.
bir de gittiğimiz yerde bir etkinlik falan olabilir. araba da var ama yurtici kesmeyebilir bizi

 
Bence bebekle gezmeyi ogrenmelisiniz. Onu da dahil edin, hatirlamaz demeyin.

Ha aklima ilk gelen yer belgrad oldu haftasonu ve vizesiz diyince. Arnavutluk da kesfedilebikir biraz.
  • kuehles blondes  (07.05.18 23:06:40) 
bence keskinlike bebegi almayin. zira seyahatleriniz de monotonlasir tipki ev hayatiniz gibi.


  • hot potato  (07.05.18 23:09:28) 
6 aylık bebekten çok da uzağa gitmeyin bence ilk seferde kaş falan güzel olabilir bu dönemde hem tenha olur.


  • condom kurşunu  (07.05.18 23:13:23) 
kucuk baslayin. bir yilda 60-70 seyahat yapabilme psikolojisiyle 40 yilda bir evdeki bebekten endise duyarak yapilacak kisa seyahatin damakta biraktigi tad ne yaparsaniz yapin ayni olmaz (daha kotu olur demek istemiyorum, temelden farklidir sadece). birinde istedigin zaman her seyi yapabilecek olmanin ozgurlugu kafasiyla yapilan seylerden alinan bir tad var, digeri daha zorlama ve suni. o yuzden o gunlerin tadini almayi beklemek yerine yeni bir tecrube gibi dusunmek daha yerinde olur. demek istedigim "oyle bir yer - tecrube olsun ki eski gunlerdeki gibi olsun bir yerde" ön fikri ile tatil yeri / plani yapmayin sartlariniza uygun olsun.


  • robokot  (07.05.18 23:43:54 ~ 23:44:23) 
bebekle seyahat edin yazanlar acaba bebekle bir saat zaman geçirebilir mi merak ediyorum. sürekli ilgi isteyen, rüzgarda yürüyünce üşüyen, ek gıdaya geçtiği için yemeklerinin özel hazırlanması gereken, bebek arabasıyla her yeri gezemeyen, oradayken sık sık bebek pışpışlama, besleme, alt değiştirme ve bunları yapacak yer arayacak olmamız. karı koca başbaşa bir yemek bile yenmiyor bebekleyken rahatça. üstelik oyuncağından bebek bezine, kıyafetlerine, diş kaşıyıcılarına, şapkası, güneş kremi, battaniyeleri, bebek bakım çantası, araba ya da kangurusu... dünya kadar eşya alma hazırlama ve hatta bazen birini unutma stresi... davulun sesi uzaktan hoş geliyor galiba


  • tripanasoma  (08.05.18 01:11:35) 
Bebeği hayatınıza adapte edin +1

Bebek artık sizin yani o hayatınızın bir parçası motoru sorunlu araba muamelesi yapmayın bence :D
  • gozu acik sevisen yahudi  (08.05.18 01:11:53) 
merhabalar, bebeği hayatınıza adapte etmeyin. belli ki bu şekilde olmamış, siz de biraz kafa dinleyin ve onun varlığını unutun. ne güzel bırakacak bir yer bulmuşsunuz, bunun keyfini çıkarın. ukrayna'ya gidebilirsiniz, ikiniz için de değişiklik olur. yurt içinde kamp yapmayı da deneyebilirsiniz. doğayla iç içe kafanız biraz huzura kavuşur. umarım çok eğlenirsiniz.


  • fragile lady  (08.05.18 01:16:42) 
Selam, ben de benzer bir ilişki içerisindeydim, tanıştıktan sonra abartısız 1 sene her hafta farklı bir yerde kaldık. Sonra beraber yerleşik hayata geçince çok monotonlaştı gibi geldi ama hayatın normalinin bu olduğunu şu lafı okuduktan sonra öğrendim: "Instead of wondering when your next vacation is, maybe you should set up a life you don't need to escape from."

Dolayısıyla bence heyecanı böyle bir girişimle yakalamaya çalışmak yerine farklı ve yeni heyecanlar aramanız daha mantıklı diye düşünüyorum, zira artık böyle yaşayamıyorsunuz ve bu noktadaki tüm çabalarınız "eskiden ne güzeldi"'yi düşündürmek dışında bir işe yaramayacak.
  • roket adam  (08.05.18 02:16:13) 
Bebekle seyahat eden bir cift ornegi icin,

Maxime around the world sayfasina bakin facebooktan derim. Bebe ekvator cizgisini gecti, macchu picchu ya bile cikti. Elbette zorlaniyorlar ama sevdikleri insanla, yani bebekleriyle bu anilari paylasmayi daha onemli goruyorlar.

Ha su anda cok gelmistir, gercekten bir kacmaniz gerekiyordur vs. tabi ki her dk yaniniza alin demiyorum ama dafaisss +1 cocugu hayatinizi engelleyen bir sey olarak gormek yerine onla birlikte daha farkli challengelar olacagini dusunun bence.
  • kuehles blondes  (08.05.18 12:53:57) 
bebekli seyahat yapan bir anneden daha kötüsü bebeğini götürmediği halde sürekli bebekle ilgili kaygılarını hatırlatan paylaşan annedir .
yani demem o ki artık herşeyinizi bebekle planlamalısınız . başka çare yok .
çünkü bebeği olan bebeksiz anne baba daha çekilmez olur her zaman.. asıl yapay olan o dur .
zevkli olan ona ragmen gezebilmek,içebilmek ,yiyebilmek,sevişebilmektir. bebekten önce yaptıklarınızı bebekten sonra aynı sıklılkla aynı umarsızlıkla yapamıyorsanız eğer öncesinde hep sahte davranmışsınız birbirinize . yaşadığınız sıkıntı aslında özünde bu ..
tıpkı evlenmeden önce marjinal gözüken kızın evlenme aşamasında kına yapmam lazım demesi gibi
  • taylor durden  (08.05.18 14:24:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.