[]

Telefon geldiginde veya acildiginda eve/evden, internetin kesilmesi. (cozuldu : )

Yer : Çapa
Bilgisayar : Masaustu
Internet turu : Adsl
Evdeki modem sayisi : 3
Evdeki splitter sayisi : 3
Evdeki telefon : 1 adet. o da telsiz telefon. paralel yok.
Evin telefon numarasi : Sonradan alindi, eski tip nolardan degil.

Ne zaman eve telefon gelse, telefon geldigi anda internet kesiliyor 1 dakikaligina falan. sonra telefon konusmasi sirasinda tekrar baglaniyor modem. ama telefon gorusmesi sona erdirildiginde tekrar bi sureligine net gidiyor ve sonra geliyor. Bu normal sartlarda rahatsiz etmeyebilirdi beni (hani mail kontrol eden, sayfa gezen biri olsaydim)
ama downloadlar gidiyor veya ps3 networkten atiliyorum vs. vs..

3 ayri splitter var evde. 3unu de denedim olmuyor. telekomu aradigimda splitter baglantisini soruyorlar.
diyorum iste line'a eve gelen telefon hatti takili, phone'dan telefona, modem yazan yerden de modeme cikiyo kablo. Bi cozum bulamiyolar bana. ariza kaydi maydi da ise yaramadi.


Bu tarz bir sorunun cozumu nedir? Daha once basina gelen var midir? Tirlatmadan cozebilir mi birisi?

 
8 mbite kadar kullanıyosun sanırım ve binadaki kutuda veya kutudan sana gelen kabloda bi problem olabilir. sinyal az olunca saçmasalak kesiliyo o internet, sorununun çözümü türk telekom teknik servisinde diye düşünüyorum.


  • sickbastard  (24.02.10 14:34:58) 
eğer bağlantı sadece telefon açılıp kapandığında kesiliyorsa bu %98 splitter sorunu, muhtemelen en az bir tanesi işlevsiz durumda şu an eğer bağlantılarda sorun yoksa.

test etmek için hepsini söküp sırayla takarak her seferinde bağlı bulunduğu telefonu açıp kapatmak suretiyle sorunlu olanın/olanların tespit edilmesi mantıklı olabilir.
  • carliston  (24.02.10 15:10:49) 
Bana uzun zaman önce benzer bir problemin telsiz telefondan kaynaklandığını söylemişlerdi, telsiz telefonumu iptal edip klasik telefona döndüm ve geçti gerçekten.


  • karapolisnas  (24.02.10 15:45:25) 
iyi de nice arkadasim var telsiz telefon ile duzgun kullanabilen. o telsiz telefonu da annem yeni almisti ve deli gibi kullaniyor ust kalta ciktiginda falan dedeme isine yariyor falan. imkansiz iptal et demem. pof

dur denen her seyi bir tekrar deniyim, sonra olmadi yine su arizayi ariyim.
  • la traviata  (24.02.10 15:54:32) 
bence ev telefonu splitter'dan önce bir yerlerde, telefon sinyali kullanıldığında kutuda falan kontak yapıyor. sanki hiç splitter yokmuş gibi etkiliyor interneti.


  • kibritsuyu  (24.02.10 16:19:07) 
Bu sorunun aynısı bizde de mevcuttu. Evdeki paralel hatlardaki, telefonları iptal edince sorun çözüldü. Telsiz telefon takılı sadece...


  • balikekmek  (24.02.10 17:12:38) 
@balikekmek

paralel yok dedigim gibi evde. sadece bir telsiz var.

@karapolisnas

telsizi cikarip normal telefon taktim, yine kesildi arama yapinca.

@herkes

az once 3 splitter i da tekrar denedim dogru sekilde. hatta 4uncu bi splitter daha bulup denedim olmadi.


geriye bir tek kibritsuyu'nun dedigi tarz bi sorun olmasi kaliyor. ooof of.
  • la traviata  (24.02.10 18:13:41 ~ 18:15:06) 
mümkünse başka odalardaki telefon hatlarını da dene salon, misafir odası, yatak odası vs


  • balikekmek  (24.02.10 18:59:47) 
sorun cozuldu.
adamlar geldi telekomdan, evde hicbi hata bulamadilar. kutuya gittiler (ben kutuma gitmek istiyorum : ) port degistirdiler allem ettiler kallem ettiler falan duzelttiler. allahim bugun en mutlu gunlerimden biri

  • la traviata  (26.02.10 13:07:32) 
ilk mesajda söylemiştim, bu kutu problmleriyle 2-3 ayda bir mutlaka cebelleşiyorum. ne olsa o kutuda oluyo, kutuya gitmek en iyisi.


  • sickbastard  (13.04.10 15:59:30) 
ben de aynı sorun var, iki kere splitter değiştirdim, bir süre idare etti ancak sonra yeniden kesilmeye başladı dsl filter (küçük siyah şey) alsak paralele taksak çözülür mü?


  • milanmilano  (21.06.10 16:04:00) 
muhtemelen cozulmez.
benim gibi adam cagirin telekomdan, gitsin disardaki tel kutusundan ayar yapsin ve duzeltsin. bosa ugrasmayin

  • la traviata  (21.06.10 16:27:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.