[]

Spor sonrası beslenme

İşim gereği akşam 8 gibi salonda oluyorum , ağıt kardiyo ve ağırlık üzerinden gidiyorum 1,5 saat sürüyor 21:30 gibi 250 gr ızgara tavuk but ve bol roka besleniyorum , haftada en az 3 gün bu şekildeyim , but yağlı karın kasını unut akşam o kadar tavuk yenmez mi yoksa spor sonrası yıkımı önlemek için gayet iyi besleniyorsun aynen devam mı ? Gün içinde de çok füşük karbonhidrat alıyorum gayet iyi besleniyorum




 
ben spor öncesi ve sonrası beslenmenin bir farkı olduğunu düşünmüyorum. o işte spor sonrası hemen 1-2 saat içinde protein almalısın olayı vs kanıtlanmış şeyler değil.

bu dediğimden yola çıkarsak önemli olan spordan sonra ne yediğiniz değil günlük ne yediğiniz.
kilonun 1.5 katı civarı protein alarak devam edebilirsiniz.
ek olarak ben gene ağırlık sonrasında kardiyo yapılmasını tavsiye ediyorum.

bu arada çok düşük karbonhidrat almak bir şey değil. hiç karbonhidrat almayıp günde 4k kalori alsanız da kilo alırsınız. ek olarak karbonhidrat bana göre öcü değil. gene kendi açımdan karbonhidrat almadığımda kötü oluyorum. bu sebepten özellikle ağırlık günleri karbonhidrat kesin alıyorum.

spor yapmadığınız günler daha az yiyerek(misal istiyorsanız karbonhidratı min yaparak) ve spor günleri daha fazla yiyerek cycle yapabilirsiniz.

neyse işin özü günlük neyden ne kadar yediğiniz.

okuduğunu anlayamayanlar için edit: 1gr tavuk eti=1gr protein değildir. 1gr et=1gr protein değildir. 1gr balık=1gr protein değildir. 1gr mercimek=1gr protein eşit değildir...bu yazımı her gün 10'ar adet besinin 1 gr'ının 1 gr proteine eşit olmadığını yazarak yaklaşık 10 yıl içinde bitirmeyi planlıyorum
  • logisticsmanager  (07.05.18 00:51:47 ~ 14:35:26) 
70 kg biri bir günde 140 gr tavuk göğsü yemesi yeterlidir mi diyorsun???


  • plastic_angel  (07.05.18 11:48:34) 
140 gram tavuk demek degildir ki 140 gram protein haciko.


  • baldur2  (07.05.18 11:53:45) 
140 gr tavuk göğsü 140 gr protein demek değil mi? eğer değilse bunu yeni başlayan birine 5-10 paragraf yazı yazıyorsan içinde belirtmen lazım


  • plastic_angel  (07.05.18 13:02:26) 
okuduğunu bile anlamayan insanlar var, garip.
ben sage değilim. ne o kadar bilgiliyim ne o kadar sayfa sayfa yazacak azmim var. kişi cycle nedir, karbonhidrat öcü müdür, ürünlerin protein değerleri, kardiyo ağırlık öncesi mi sonrası mı gibi soruları direk duyurudan da sorabilir ya da google'a yazıp da bakabilir. buraya kendisi bir nevi spordan sonra aldığı beslenmenin yeterli olup olmadığını sormuş, buna cevap verirken bana göre yanlış olan şeyleri de söyledim.

yazdıklarım arasında ne teknik bilgi var, ne yeni başlayan için önemsiz bilgi var. hayır şuraya "bu dediklerin yanlış" diye bir şey girseniz fikir alışverişi olacak ama saçma sapan cevap yazıyorsunuz.
  • logisticsmanager  (07.05.18 14:31:03 ~ 14:37:24) 
Kilonun 1.5 katı civarı protein al demek EKSİK bir bilgi. ya adam bunu okuduğu gibi anlasa ve senin yüzünden gelişemese? umrunda olur mu!?!?


  • plastic_angel  (07.05.18 15:22:09 ~ 15:23:22) 
ilk önce üslubunuzu düzeltmenizi tavsiye ederim. tanımadığınız kişilere duyuru üzerinden sanki azar çeker tavırda konuşmak eğer en azından 18 yaş üstü bir bireyseniz hiç yakışmıyor.
kişi buraya sadece spor sonrası yediği şeyden bahsetmiş ve bende aslında spor sonrasında aldığı değil tüm gün yediklerinin önemli olduğunu söyledim. ki kendisi merak etse sorardı. çok temel bir bilgi olan kilonun 1.5katı civarı günlük protein alımının gerekli olduğunu söyledim. bunu tüm dünyada söylüyorlar zaten.

siz ilk diyorsunuz ki 1gr tavuk=1gr protein mi, sonra diyorsunuz ki kilonun 1.5 katı protein almak eksik bilgi.
ben ne demek ve nereye varmak istediğinizi çözemedim. duyuruya bilgi katkısı yapmak isteseniz şuraya "bunlar bunlar şunlar şunlar" yazarsınız ama hala kişinin anlama kabiliyetini aşağılar şekilde konuşup devam ediyorsunuz. sonra eksik bilgi diyorsunuz.

bir kişi benim kilonun 1.5 katı protein alman gerekir lafından 1kg tavuğun 1.5 katı civarı protein almak gerekir anlıyorsa yapabileceğim bir şey yok. ilkokul öğretmenine kadar gitmek lazım o zaman.

dediğim gibi bundan sonraki cevaplarınızda duyuruya bir şeyler katar şekilde konuşursanız mutlu olurum. özellikle bana cevap yetiştirmek değil, bu soruyu soran kişiye yardım etmek amacınız olursa daha mutlu olurum.
  • logisticsmanager  (07.05.18 15:37:48 ~ 15:38:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.