[]

Yine bir vücut geliştirme sorusu

Son 2 senedir düzenli yapıyorum. Hiçbir haftayı boş geçmedim denilebilir o derece düzenliyimdir. Haftada 3 gün gidiyorum; 4. gidersem o günü sadece kardiyoya ayırıyorum, o gün hiç vücut çalışması yapmıyorum. İlk 2 ay harici hep split çalıştım, (göğüs-biceps , sırt-bacak,omuz-triceps şeklinde oldu genelde) Mükemmel olmasa da güzel bir vücuda kavuştum diyebilirim. Fakat düşünüyorum da daha iyi olabilirdi sanki. 2 sene uzun bir süre sonuçta. Bu split çalışma olayı çok saçma gelmeye başladı bana. Bir kası hafta bir gün çalıştırmak çok etkisiz oluyormuş gibi geliyor. Salondaki hocalar split program yazıp yazıp geçiyorlar ama kendilerinin de çok birşey bildiğini sanmıyorum ne duyuyolarsa ona göre yazıp çiziyor onlar da. Sorum şu olacak ki Full-Body'ye dönüş yapsam mı? Haftada 5 gün çalışan adam için split program uygun olabilir ama 3 gün için split mantıksız geliyor artık yukarıda bahsettiğim sebeplerden dolayı. Bilgisi olan arkadaşlar 2 senelik geçmişi olan birinin full- body'e geçmesi mantıklı mıdır ve full-body'ye geçiş yapmamı önerir misiniz? Cevap evetse örnek full-body programı tavsiye edebilir misiniz? Teşekkürler.
P.S. Lütfen VG boş adam işidir diyen lüzumsuzlar dadanmasınlar. Spor yapan insanın da kendini geliştirebileceğini bilsinler.



 
Deadlift squat overhead press öğrendin mı. 4 yıldır benim gördüğüm şey şu; split yapanlar pek gelişemiyor. Pump sevdası tek bildikleri. Bi kasa 4-5 hareket yapmanın mantığı nedir bilmiyorum. O kadar yemiyor, o kadar uyumuyorlar, ama 4 kat fazla çalışıyor herkes benden. Sonra hareketler yarım hileli oluyor tabe. Sinir sistemi yorgun.
Ben gelişimimi kol ölçüsü ile değil kaldırdığım ağırlık ile görüyorum bench press ve deadlift vb hareketler ile. Hilesiz düzgün form ile gelişim yavaş ama sağlam temelli oluyor. Kardio işini de bisiklet sürerek hallediyorum.
2 sene çok da uzun değil amatoruz. Hobi amaclı yapıyoruz
  • hasmetizm 2046  (06.05.18 22:50:11) 
Dediğin gibi, haftada 5 gün çalışan adam için split program iyi olabilir ama o iş çok yorucu günümüz şartlarında, o nedenle fullbody daha avantajlı. Onun dışında asıl soruna gelmek gerekirse, evet fullbody'ye dönmemen için hiçbir neden yok, zaten en mantıklısı bu tarz çalışmak. Tabii bir de senin amacın beklentin ne o da önemli. Eğer yağsız kas kütlesi açısından bakarsak fullbody de yapsan split de çalışsan, günün sonunda varacağın nokta aynı olur, çok bir değişiklik olmaz fakat günlük hareket modeli için tabii ki fullbody daha iyi olur, zira günlük yaşantında kullandığın hareketleri simule edip çalışıyorsun bir nevi, bu hareketleri, güçlenerek, daha rahat yapmaya başlıyorsun, bugünün ve 50 yıl sonraki yaşamın için çok önemli bir ayrıntı bu. Yok abi ben şiş şiş durayım Michelin Adamı gibi olayım diyorsan fullbody bu anlamda çok efektif değil. Yani yağsız kas kütlem artsın, gücüm artsın, günlük hareket modellerini daha iyi yapayım, yaşlandığımda vücudumu yine sağlıklı bir şekilde kullanayım işemeye yardım almadan gideyim ve zamandan da tasarruf edeyim diyorsan, fullbody senin için iyi bir seçim olacaktır.

Fullbody için denenmiş ve başarı görmüş birçok program var; başta Stronglifts gibi Madcow gibi 5*5 gibi programlar. Bunlar dışında kendi programını oluşturabileceğin modeller de var. Misal itme ve çekme günleri gibi günler oluşturup ona göre çalışabilirsin. Misal birinci gün 4 tane itme hareketi ikinci gün 4 tane çekme programı üçüncü gün de alt gövde için 4 tane hareket seçip çalışabilirsin. Bunların dışında üst bölge alt bölge olarak ayırıp bunlar için hareketler seçerek programlar oluşturabilirsin. Hatta bileşik hareket modelleriyle tekrar sayılarını split prensibinde belirleyip bi hibrit program bile oluşturabilirsin ama ben bunu çok tavsiye etmem.
  • angelus  (07.05.18 13:05:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.