[]

Windows10 klasör içindeki dosyaları dile göre sıralama

Şimdi Windows 10 klasörü içinde onlarca ingilizce, korece, japonca, Türkçe dosya var farklı uzantılarda.

Ben bunları dillere göre sıralayabilir miyim? Yani ingilizce dosyalar altalta sıralanacak, ardından diğer dilde olanlar.


 
dosyaların uzantıları dillere göre farklılık gösteriyor mu? örneğin, türkçe içeren dosyaların uzantısı ".tr" iken ingilizce içeren dosyanın uzantısı ".en" mi? eğer böyle ise klasördeki dosyaları ada göre değil, türe göre sıraladığında amaca ulaşılır.

eğer dosya uzantısından dil anlaşılmıyorsa, örneğin, ".txt" uzantılı hem türkçe hem ingilizce dosyalar varsa, o zaman benim aklıma gelen ilk çözüm şu olurdu: her bir dosyaya sağ tıklayarak ve özellikler komutu seçilerek, dosyaların "attribute" dediğimiz kısmına ilgili dilin adı yazılır ve sonra klasördeki dosyalar bu "attribute"e göre sıralanırsa yine amaca ulaşılır. bu, biraz zahmetli. öte yandan, yine, eğer dosyalara farklı diller için farklı "attribute"ler eklenmişse, bu özellik yeni bir müdaheleye gerek duymadan da kullanılabilir.
  • typhoon r  (07.05.18 17:14:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.