[]

berlin'de 3 aylık oda nasıl bulurum? kira, staj, almanya, wg

Merhabalar,

yazın haziran - ağustos arası 3 ay olmak üzere berlin'de erasmus stajına gideceğim, fakat wg'li siteler, facebook grupları, craigslist, spotahome gibi birçok kaynağı denememe rağmen kimse bana geri dönmedi. Dönen 2 kişi de dolandırıcı çıktı. kira bütçem 350 € civarı olduğu için merkezi bir yer veya lüks aramıyorum.

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. 4. sınıf psikoloji öğrencisiyim, bu stajı yapamazsam mezun da olamıyorum.

aklıma işgal evi tarzı yerlere başvurmak geliyor fakat nereden bulurum onu da bilmiyorum.

bu noktada aklınıza gelen başka bir yol var mı?

 
wg-gesucht'ta ev aradigina dair profil olusturdun mu?
Bazi ev sahipleri acilan profilleri inceleyip kendileri insanlari gorusmeye cagiriyor. Ben su an kaldigim yeri oyle buldum mesela.

  • chitosan  (06.05.18 11:54:45) 
@chitosan bu hiç aklıma gelmemişti, çok mantıklı. Deneyeceğim hocam sağolun


  • insaniz iste  (06.05.18 13:46:06) 
numbers game. Ne kadar çok mesaj atarsan facebook'ta ihtimalin o kadar artar. ben 100 kişiye atmışımdır mesaj.


  • noluyo yaa  (06.05.18 13:55:24) 
Şu aitedeki gormu doldur, çıkıyor bazen. Hatta ses gelmezsr bi daha yolla ertesi hafta www.studentendorf-berlin.com


  • Aerdem  (06.05.18 14:53:55) 
kısa süreli evler nispeten daha kolay bulunuyor aslında. birkaç ipucu vereyim kendimce.

öncelikle wg-gesucht app'ini indir telefona, fiyat aralığını, tarihleri falan ayarla ve bu arama seçeneklerini kaydet. sıklıkla o arama sayfasını yenilemelisin ki yeni düşmüş ilanlara hemen başvurabilesin.

kendine bir yazı taslağı hazırla ve kaydet. yazının almanca olması seni direkt bir adım öne çıkarır aslında, ancak almanca yoksa yapacak bir şey yok, ingilizce yazacaksın. yazıda her ilan için özel değişiklikler yapman gerekebilir, ona özen göster. yazı içeriğinde ne yaptığını, nelerle ilgilendiğini, evdeki alışkanlıklarını falan güzel bir dille yaz işte.

eski ilanlara başvurma bile. ilk yarım saat - 45 dakika içerisinde başvurmaya çalış, zira insanlar ilan başına neredeyse en az 150-200 mail alıyor ve genellikle ilk 50 maile kadarını okuyabiliyorlar. sonrasında da aralarından genellikle 7-8 kişiyi seçip görüşmeye çağırıyorlar.

bu arada craigslist ile zamanını harcama hiç, almanya'da pek yaygın değil. onun yerine ebay kleinanzeigen kullanabilirsin.

ben şimdiye kadar 3 oda değiştirdim ve hepsinde en fazla 2 hafta arama yaptım, her arama sürecinde 10'dan fazla görüşmeye gittim. bu odaları hep wg-gesucht'tan buldum ama facebook'tan da görüşmelere çağrıldığım oldu. saldır işte bu üç yerden.

bol şans, zor ve stresli bir durum ama bulursun bir şekilde. özellikle mayıs sonuna doğru o kısa süreli odaların sayısı artıyor ve odasını kiralamak isteyenler de aslında panik olabiliyor, iyi bir kiracı bulma derdine düşüyor.

ha bir de söylememişsin ne zaman berlin'de olacağını ama buraya gelmeden oda bulman imkansıza yakın açıkçası.

edit: bu arada şöyle bir facebook grubu da var, türkiye'den yeni gelenlerin olduğu: new wave in berlin. buraya da yazabilirsin, yardımcı olan birisi çıkabilir.
  • soso  (06.05.18 15:23:27 ~ 15:30:08) 
Berlin Housing grubuna katilmadıysan onu da öneririm.


  • chitosan  (06.05.18 22:47:32) 
@chitosan wg-gesucht'ta ilan açtım, youtube videomu bile koydum, ilk iki saatte 2 mesaj geldi :) bakalım neler olacak.

@soso çok teşekkürler, bayağı detay vermişsiniz, emeğinize sağlık. ebay kleinanzeigen'a bakmamıştım ona da bakacağım, new wave sayfasına da giriyorum hemen.

@chitosan berlin housing'te varım hocam, sağolun bilgi için

@aerdem bu hafta içinde bakacağım bahsettiğiniz siteye, teşekkürler
  • insaniz iste  (06.05.18 23:13:07) 
airbnb'de berlin'de günlük 18€ gibi fiyattan oda ilanları olabiliyor. kimi ilanlarda uzun süreli kiralamada indirim uygulanıyor. belki 350€ olmayabilir ama 420-430€ gibi bir tutarda bu seçeneği de değerlendirebilirsin diye düşünüyorum (eğer diğer yöntemlerden beklediğin sonucu alamazsan).


  • gogu delen adam  (07.05.18 01:10:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.