[]

Başkansız meclis çoğunluğu

Muhalefet parlamento çoğunluğunu ele geçirir de başkanlığı Tayyip'e kaybederse neler yapılabilir? Parlamenter sisteme geri dönmek teknik olarak mümkün mü? Veya kısacası, dişe dokunur bir şeyler değiştirebilir mi?




 
Cumhurbaşkanının eli zayıflar biraz. Çıkardığı kanunları meclis veto edebilir.

Parlamenter sisteme geri dönmek anayasayı referandumsuz mecliste değiştirebilecek çoğunluğu bulabilmekten geçiyor. Bunun için de 400 milletvekilinin anlaşması gerekiyor ki bu hiç kolay değil bence.

AKP meclis çoğunluğunu kaybederse psikolojik olarak ciddi bir yara alır ama sadece yara alır, yıkılmaz.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde meclisin yetkisi çok çok azalıyor.
  • amortisman  (06.05.18 02:32:01) 
Böyle bir şey olursa muhtemelen 2 yıl içinde yine seçim olur, mesela ohal'a cb istese de meclis karar veriyor uzatılmasına, bunun gibi kanun yapma hakları da var meclisin, hatta meclisin aynı konuda cb kararnemesi de varsa meclisinki geçerli oluyor, meclis çoğunluğunu ele geçirse de muhalefet meclisdeki güç için meclis başkanlığını da alması gerekli.


  • gezegen olan pluton  (06.05.18 03:05:57 ~ 03:06:26) 
tekrar seçime gideriz 1 sene içerisinde.


  • neverlose  (06.05.18 15:26:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.