[]

mahkeme işlerinden anlayanlar?

şimdi 2014 yılında gıyabımda açılmış olan bir dava var. 8 ay öncede zorla götürülerek ifadem alındı. mahkemeye çıktım iddianame yüzüme okundu bende savunmamı yaptım. neyse geçtiğimiz mart ayında yine duruşma vardı ama bana tebligat falan gelmedi zaten bende askerdeydim gidemedim.
şimdi 7 haziranda yine duruşma var lakin mahkeme antalya'da ben ise istanbul'da ikamet etmekteyim. çalışmadığım için gitmek baya bir külfet olacak benim için.
gitmeli miyim? gitmem gerekiyor mu?
diğer sorum ise, ilk çıktığım mahkemede haklarım yüzüme okunmuş ve müdafi istemediğim yazıyor. yani bana ne avukat isteyip istemediğim soruldu nede haklarım okunmuştu. şu aşamada barodan avukat isteme şansım olmuyor mu?
aslında olayın benimle alakası yok hatta mağdur olan şahıs beni görse bu değildir de diyecek ama dün ceza evinden çıkan bir arkadaşa durumu anlattığımda baya bir endişelendirdi beni. cezaevleri senin gibi mahkemelere gitmeyenlerle dolu dedi tırstım yani..

 
mahkemeye gitmeyip suçsuzken suçlu duruma düşüp cezaevine giren var. sana gelen bir kağıt yok mu? kağıdın en altında hakimin katibinin numarası yazar ara sor. yada dosya numaranı biliyorsan antalya adliyesi infaz birimini ara dosyaya hangi hakim bakıyorsa onun katibini öğren. katibi ara hakime sorsun napcanı. mahkemeyr git.


  • mikahakkinen  (06.05.18 01:34:39) 
bana gelen bir kağıt yok ama e-devlet üzerinden sayılı asliye ceza mahkemesi ve dosya no gözüküyor. katibi ve numarasını paylaştıklarını bilmiyordum. pazartesi arıyacağım teşekkür ederim.


  • kaybeden adam  (06.05.18 02:47:15) 
Her duruşma için tebligat gelmez. Zaten ifadeniz alınmış, duruşma günlerini ve süreci takip etmeniz gerekirdi. Atılı suç ne bilmiyorum ama fazla rahat davranmanız zararınıza olabilir. Bu durumda Antalya’dan bir avukatla irtibata geçerseniz daha sağlıklı.


  • miranda  (06.05.18 12:07:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.