[]

siteye/bloga gtalk embed eyleme

a dostlar,

vakti zamanında bir bloguma gtalk plugini koymuş idim. yani ben gmail'de gugıl çæt'te veya gtalk'ta onlayn isem, orada da onlayn görünüyo'dum, bir tıklayan oradaki pencereden benimle konuşmaya başlıyor idi, ben de mail kutumdan veya citolkumdan yanıtlayabiliyordum. hala da mevcut bu özellik blogumda, denedim, kullanılabiliyor.

amma velakin, bunun aynısını şu an bir siteye/bloga eklemek istedim ve fakat nasıl yaptığımı bilemedim, bulamadım! kafayı yemek üzereyim! şu linkleri gezdim, yanıt bulamadım:

www.google.com
www.google.com (buradaki tek satırlık script çalışmadı)
code.google.com
www.gmodules.com

bi' bulduruverin be abilerim ablalarım!

ps. ne demek istediğimi anlamayan veya doğrudan bahsettiğim uygulama üzerinden anlatmak isteyen varsa harfitarif.blogspot.com adresinden gelip iki satır anlatıversin oradaki gtalk "belki de şu an buralardayım?" penceresinden, minnettar olurum!

düdüt: arkadaşım geliyo'sunuz citolka, bi' arkadaşa bakıp çıkıyo'sunuz, insan bi' selam verir hiç olmazsa? öyle kuru merakla olmaz ki ama? cık cık...

 
İlk aklıma geleni yazıyorum: Blogspot 'yerleşimi düzenle' seçeneğinde Gtalk'u "Gadget Ekle" deyip "Html/Java Script" olarak koyduysan; aynı kodu kopyalayıp diğer bloğa yapıştırsan?
(Son linkte "bilgilere geçici olarak ulaşılamıyor" diyor. Belki de problem sende değil, onlardadır.:))

  • denizen  (24.02.10 14:55:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.