[]

cd ye yazılan parçaları arabada dinlemek

şöle de bir soru sormuş (git: 125247) ve öle de cevaplar almıştım.. dün gönül rahatlığı ile VERİ cd si olarak kaydettim nero da müzikleri.. başka pc ye de taktım çalıştı

ve fakat bu sefer arabanın cd si okumadı (4-5 tane cd var hiçbirini tanımadı okumadı radyoya geri döndü yine)

"müzik cd si" olarak kaydedince track oluyor şarkı isimleri kayboluyor diyordum..

şimdi ise "veri cd si" yaptım hiç tanımıyor diyorum.

siz ne diyorsunuz?

 
sizin cd calar, mp3 calamiyor. o nedenle muzik cd si yapman lazim. zaten onceki duyuruda da bu konuda uyarmislar. muzik cd si yapinca track yerine parca isimin gorunmesi (cd text gibi bisey gerekli idi sanirim) cd calariniz imkan veriyorsa mumkun. bu da ogrenmenin iki yolu var.
1- bir tane orjinal cd alir ve bunu takip dersiniz.
2- trackleri yazarken cd text dosyayi olusturmayi google dan bulup cd yi o sekilde yazip bunu deneyebilirsiniz.
  • helenart  (24.02.10 09:35:19) 
helenart;

orjinal cd de şarkı ismi yazmıyor arabada evet kabul.

ama orjinal cd ya benim yaptığım veri cdlerini .. pcde dinlersen, evdeki teypte dinlesen görünüyor şarkı adları..

tamam arabada track olarak görünsün tamam sorun değil artık kabullendim.. ama normalde yani arabadan alıp abim onu "evde dinleyeyim lan bunu şu 7. şarkının adı neymiş" dediğinde evdeki pc den bari adını görebilsin..

bi şekilde o arşivdeki şarkıların adına ya pc de ya evdeki teybinde ya arabada görsün yani adları..

:(
  • medre  (24.02.10 09:41:52 ~ 09:42:44) 
veri cd si yaparken neroda "finalize disk" diye bir seçenek var türkçesinde "diski kapat" olabilir. onu seçiyormusun cd yi yazarken. benim araba da onu işaretmeyince disk kapanmadığı için teyp görmüyor mp3 cd lerini.


  • metox  (24.02.10 09:52:13) 
parcalariniz id3tag lerini duzenleyerek bu isim sıkıntısında kurtulabilirsiniz. piyasada bu konuda oldukca program var. id3 tag editor diye arayinca ulasirsiniz. id3 tag leri duzenlerseniz isim gosterme ozelligi olan cd calarlarda ya da bilgisayarda dosya ismi ile gorunur.


  • helenart  (24.02.10 10:05:16) 
mp3 olarak değil track olarak kayıt ediceksin bunu media player'da bile yaparsın zaten 10-15 şarkı alıcak en fazla. paşa gibide çalışır.


  • sert yerden yavas  (24.02.10 10:41:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.