[]

xbox one x vs ps4 pro

Oyun oynayacak bir pc yok elimde sizce hangisini almak daha mantıklı? Ya da siz olsaydınız hangisini alır geçerdiniz? Sistem toplamaya kalksak 7 bin tl civarı tutuyor adam akıllı bir bilgisayar haliyle çok pahalı oluyor.

Ps ve xbox da da kardeşlik olayları varmış ancak türkiyede ps4 daha fazla satıldığı için pazar daha fazla oyunları daha hızlı alıp daha hızlı satabiliyorsun.

Xbox da game pass var aylık 30 liraya verdikleri tüm oyunlara erişim sağlanabiliyor, içerisinde pes18 bile varmış mesela.

xbox da hiç türkçe oyun yok, türkiye ofisleri yok o konuda tedirginlik yaratıyor.

exc oyun takıntım yoktur zaten hayatta 300 tl verecek param yok olsa gider sistem dizerdim zaten.

Ha birde bunlara monitör mü iyi olur yoksa 55 inc tv mi? Elimizdeki cihazlar neredeyse 4k çıkış gücü veriyor 55" tv lerde sorun olmaz galiba ancak hangi markalar iyi bilemiyorum. samsung var sony var seçenek olarak. lg bazen kronik sorun olabiliyormuş.

 
Ps3 çıktığı zaman gidip almıştım. O zamanlar exc takıntım yoktu. Bilgisayar toplayacağıma, gider direk ps3 alır kafama göre sistem mistem değiştirmeden, yok şu çalışır mı? yok bu çalışır mı düşünmeden takılırım demiştim. Ama ps3'e direk exc'ler çıkınca nevrim falan döndü, tansiyonum çıktı. Exc takıntısı oldu. Ps4'ü alınca exc takıntın olacak merak etme :)

Onun dışında zaten bütün cevapları kendin vermişsin. Ps tr pazarı silip süpürüyor, türkçe desteği geliyor, oyunlara ulaşım daha kolay, oyunları takas bile edebiliyorsun. Evet oyunlar pahalı ama mesela ben god of war'ı çok oynamak istememe rağmen ps türkiye'nin köylü kurnazlığı yapıp 1 gün sonra 90 lira zam yapmasını kendime yedirip almadım. Ama haziran gibi mecbur indirime girecek o zaman alıcam. 1 ay kaldı bişi kalmadı. yani pahalı gelen oyunları bekleyip öyle alabilirsin.

Bu iki cihazın bence 2 olayı var.

1- Ayaklarını uzatarak televizyon karşısında keyif sürerek oyun oynamak
2- exc oyunlar.

ve bunlar birbiriyle exc olayı üzerine kapışıyor. Xbox önceki nesillerde oyun üzerine gitmeyip satışlarda falan fena tokatlanmıştı ama bu nesil kendine geldi. Ps4 ise yıllardır polemiğe falan girmeden pat pat diye oyun tanıtıp ''aha bizim oyunlar bunlar, kafanıza göre'' diyor.

Ben her zaman ps derim. Ps bana daha oyuncu dostu gibi geliyor. for gamers by gamer muhabbeti işte.

* Bu arada o ücretsiz oyun muhabbeti ps'de de var. Bazen güzel oyunlar denk gelebiliyor. Tabi genelde exc oyunlar oluyor ama olsun.
  • eazy  (05.05.18 01:29:44 ~ 01:40:39) 
Tartışmasız PS özellikle Türkiyede hatta Avrupada PS tek başına bir devdir. Exc oyunlar dışında, Xbox un yapıp da Ps nin yapamadığı bir şey yok zaten oyun konusunda. Türkiye'de Ps4 oyunlarının daha çok bulunması, teknik destek gibi konular ise cabası.

Sadece God of War + The Last of Us + Uncharted serisi bile başlı başına tercih sebebidir bana kalırsa. Fifayı pesi her ikisinde de oynayabilirsin ama bu oyunları Xbox üzerinden sadece Youtube â girerek ps4de oynayanları izleyebilirsin

Ücretsiz aylık oyunlarda Xbox önde olsa bile son dönemde Ps de çok güzel oyunlar vermeye başladı. Son verdikleri Beyond two souls oyunu mesela hem Türkçe hem bağımlılık yapacak bir kurguya tekniğe sahip.
  • siyah giyen adam  (05.05.18 02:01:05) 
ne oynadığına göre değişir.

bende ps4 var, genel olarak exc'lerden memnunum ama xbox one'daki forza serisi yüzünden sürekli xbox almaya gidiyor kafam. ps4'te hala düzgün yarış oyunu yok. yarış önemli ise xbox almak daha mantıklı.

xbox türkiye ofisi olması lazım. yoksa da microsoft düzgün hizmet veriyor. garanti ve müşteri hizmetleri açısından sıkıntı yok.

türkçe oyun benim için çok önemli değil ama sony de artık dublaj topuna pek girmiyor. türkçe arayüz ve altyazı oluyor genelde.

ea access ve xbox game pass güzel sistemler. 3-4 senedir oyun oynamadıysan sırf bunlarla bile bayağı bir oyalanırsın.

x ve ya pro alacaksan büyük tv şart. multiplayer oynayacaksan input lag'ı düşük cihaz almak lazım. genelde samsung ve sony'nin üst seviye tvleri bu yönden iyi oluyor.
  • mattiadestro  (05.05.18 02:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.