[]

Pirinç unsuz sütlaç tarifi

Tariflerde pirinç unu falan diyor, yok öyle bir şeyim. Nasıl yapayım sütlacı?

Teşekkürler


 
yaptigim malzemeler sunlardi.
pirinc
sut
su
seker
vanilin (sart degil ben atmayi tercih ediyorum)
gayet guzel oluyor boyle.
  • jedilance  (04.05.18 23:25:54) 
@jedilance katılıyorum.

pirinç unu ya da nişasta katmazsan; kısık ateşte uzun süre kaynatırsan pirincin kendi nişastasıyla o kıvamı yakalayabilirsin. ama 1 gün felan dolapta dinlenirse bu şekilde güzel oluyor. ayrıca pirinç unu katarak elde ettiğin kase sayısı katmadığın kase sayısından fazla olacaktır. takdir edersin ki uzun süre kaynatınca (unsuz nişastasız) sermayeden yiyorsunuz. bir de bunların içine kent'in bayram şekerleri var. damla sakızlı 1 tane atarsanız güzel oluyor :) gerisi fırınlamalık...
  • qobel  (05.05.18 01:13:27) 
Uzun süre kaynatmaniza gerek yok, pirinç zaten kolayca kıvam alır. Pirinçler pişecek kadar kaynatın. Pirinç ununun amacı az pirinçle kıvam yakalamak.


  • rn  (05.05.18 09:51:34) 
az pirinç atınca bizim orda ona "muhallebi" diyorlar. ya da krema...
uzun süreden kastım: yaparken kıvam alana kadar kısık ateşte karıştırmak. yani kısık ateşte yaparsan mantık olarak uzun sürer. harlı ateşte yaparsan kaynayana kadar dibi tutar. yanık kokusu gelince kapatmak zorunda kalırsın. neyse tüm bunlardan önemli olan aslında ateşi yönetebilmek.

  • qobel  (05.05.18 10:34:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.